Autor Tema: KK Partizan 2015/2016  (Pročitano 320060 puta)

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
Odg: KK Partizan 2015/2016
« Odgovor #1410 poslato: Jun 04, 2016, 09:39 »
Ja sam zaista premalo vidio ove sezone, pa nisam neki sud, ali vjerovacu ti u taj opis naseg Djamara...kao da je iz Tarantinovog Djanga ispao  :rofl:

Komentarisah sinoc sa vpfc-om, nije ovo ekipa koju bi Dzile zelio, tako da, za ono pravo sa njim moramo sacekati ljeto. Medjutim, pitanje je opet kakva je politika kluba i sta zapravo namjeravaju da rade.

Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1411 poslato: Jun 04, 2016, 09:59 »
:smeh1:

Ova dvojica sa Arene više vole reći sekvenca nego 'leba jesti.

da, Edin i Kole se baš drže nekih fraza kao pijani plota, pa pomalo čak i iritira. Oni su odličan tandem pre svega jer trže tenziju u prenosu i iskaču iz kolotečine povišenim tonom povremeno, nekim naroCkim upadicama i slično, i to ih čini verovatno i najboljim u svom poslu (nakon Radojevića sa SK).

Ipak, ono što mene najviše nervira je Edinova navika da fraze iz engleskog jezika u bukvalnom smislu prevodi na naš, iako tu nema nikakavo značenje. Evo, ovako iz glave na pamet mi pada

- "kompletirao je igru za tri poena". To je izraz koji u SAD koriste kada igrač pogodi uz faul, pa usput stavi i dodatno bacanje. "he completed three point game". Moj stari i njegova generacija stvarno nemaju pojma šta je "igra za tri poena", a da sluša prenos na radiju mogu misliti koliko bi mu konfuzno bilo da se ta igra još i kompletira.

- "imaju još dva faula za dati". Naravno, radi se o tzv. "malim faulovima" do bonusa i bacanja, što se u SAD kaže "two fouls to give", u našem jeziku se pravljenje faulova nikad ne može prikazati kao "davanje" faulova, što vuče na neki drugi kontekst.

- "treba mu dati kredit". Ovo me posebno iritira, i nije vezano samo za košarku. "Give them credit" je česta fraza kada se nekom odaje priznanje na kakvom potezu ili dostignuću, i baš tako bi se kod nas trebalo tumačiti, kao priznanje, kapa dole, svaka čast itd... Ali davanje kredita? Kod nas ta reč uopšte nema takvo značenje, i davanje kredita može biti samo imaginarna stvar koju čujemo na reklamama da se radi u bankama.

Dakle, Edine, znamo da imaš League pass i da se ložiš na NBA, ali nije zgoreg malo poraditi na svom maternjem jeziku.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1412 poslato: Jun 04, 2016, 10:08 »

Dakle, Edine, znamo da imaš League pass i da se ložiš na NBA, ali nije zgoreg malo poraditi na svom maternjem jeziku.

Edine, znamo da nas citas  :respect

Ima li kakvih insajderskih informacija je li on na nekom forumu? Tegeltija ono bijase na Avangardi?
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1413 poslato: Jun 04, 2016, 10:11 »
zgembo,ako cemo kod prevodjenja engleskih izraza,edin je malo dete za radojevica kog si spomenuo.on bas preteruje u tome,i uzasno me iritira...
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
  • Ugled: +105/-396
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1414 poslato: Jun 04, 2016, 10:12 »
Ja sam zaista premalo vidio ove sezone, pa nisam neki sud, ali vjerovacu ti u taj opis naseg Djamara...kao da je iz Tarantinovog Djanga ispao  :rofl:

Komentarisah sinoc sa vpfc-om, nije ovo ekipa koju bi Dzile zelio, tako da, za ono pravo sa njim moramo sacekati ljeto. Medjutim, pitanje je opet kakva je politika kluba i sta zapravo namjeravaju da rade.
ž
Upravo tako izgleda ali kad to ostavis sa strane sasvim dobar igrac za aba ligu.

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1415 poslato: Jun 04, 2016, 10:14 »
A kod Edina i je najjace kd kaze " na kraju dana" sto je bukvalan prevod " on the end of the day". Fraza oja nema veze ni sa danju ni sa nocu.

Po srpski bi se proosto reklo -kad se sve sabere ili slicno.

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1416 poslato: Jun 04, 2016, 10:20 »
Muric posle susreta sa Guduricem :)

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1417 poslato: Jun 04, 2016, 10:38 »
zgembo,ako cemo kod prevodjenja engleskih izraza,edin je malo dete za radojevica kog si spomenuo.on bas preteruje u tome,i uzasno me iritira...

nisam primetio, ne znam da li baš misliš na prevođenje ili na korišćenje engleskih izraza? Što se tiče korišćenja, ja to razumem, postoje stvari koje nemaju bukvalan prevod u našem jeziku i možda ih najbolje koristiti u izvornom obliku, tj. u ovom slučaju na engleskom jeziku.

A za Edinove prevode sam dao primere, dakle stvari za koje postoje naši konkretni izrazi, a on ih modifikuje po svom.

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1418 poslato: Jun 04, 2016, 10:39 »
Muric posle susreta sa Guduricem :)

sjajna blokada, bez dileme, samo čistunci bi rekli da nije bila baš čista  :whistling: i da je u produžetku kretnje Edo dobio po nosu

Van mreže Vanzemaljac Sivi

• Matori član
  • Ugled: +17/-8
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1419 poslato: Jun 04, 2016, 10:48 »
Guduric je hteo da udari s ledja Murica, al mu se omaklo pa je pokupio i loptu, te tako ispade blokada.  :kafa:

Nego, komsiluk, sta se dogadja sa malim Marinkovicem? Posle proslogodisnjeg performansa, ocekivao sam da nas trpe redovno, a on se krije po parketu, a kos ne sme ni da pogleda ...

Van mreže dejo94

• Starosedelac
  • Ugled: +60/-36
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1420 poslato: Jun 04, 2016, 11:41 »
ja i dalje imam bolove u predelu mozga kada vidim kako nam je ovaj roster sklepan. Verovatno sam ostao u nekim starim vremenima kada se podrazumevalo da Amerikanca dovodiš da bi ti napravio razliku, a ne samo da bi popunio rotaciju.

Od prvih dana imam strašno puno protiv Džamara Vilsona, ali sinoć su granice opet pomerene  :no: .

Nemoj tako, on je Finac..  :D

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1421 poslato: Jun 04, 2016, 12:29 »
Nisam dobro cuo ton u kafani,pretpostavljam da Grobari nisu postedjeli legendu ni tokom same utakmice  :D  Moram vidjet statistiku, mada mi djeluje da su od nasih svi bili nekako tuga. Sjutra treba sve suprotno od ovog.
nisu skandirali covicu i vesni tokom utakmice,jesu pred pocetak utakmice...
sama utakmica je prosla u medjusobnom prozivanju najvecim delom dve navijacke grupe. grobari su vikali i pre utakmice dodjite nam bez policije,a onda su delije odgovorile- dosli smo vam bez policije(ocigledno aludirajuci na utakmicu sa fmpom) i ni na jugu niste bezbedni. u sustini tada su grobari bas onako primetno zacutali. posle tokom utakmice ponovo je bilo dodjite nam bez policije,koalicija - cigani,policija i milion slicnih medjusobnih prozivanja...

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1422 poslato: Jun 04, 2016, 12:49 »
Standardno prepucavanje samo što nisam provalio koga su Delije "predlagale" za ministra policije  :bam:  Veliko obezbedjenje još na par kilometra od pionira pa nije bilo ničeg od incidenata mada su posle meča žandari odveli Šaviju sa C tribine odakle je provocirao goste na D tribini. U petak je ipak bilo zaletanje od ekipe čiju su zastavu skinuli sa nadvožnjaka . u kafiću su bili i neki od značajnijih likova sa juga ali kao po običaju najebe slučajni prolaznik
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1423 poslato: Jun 04, 2016, 01:19 »
kada sad pomenu to desavanje protiv fmpa(bilo je u sredu ne u petak,petak je juce bio  ;)  ) ,moj drug posto je ludak je dosao oko pola 6 ispred pionira,znaci 3 i po sata pred utakmicu. pojeo nesto,pa seo u kafic(u zak),popio kafu,citao novine i nekih malo manje od dva sata ranije usao u halu.sve u svemu posto je imao svo vreme sveta, rece da su mu u kaficu pricali neki od zaposlenih da su delije naletele,krenuli da biju te koji su bili tu oko sluzbenog i ulaza na d tribinu gde je partizanov kop,i ovi su se vecinom razbezali. ali navodno su tu malo dalje bili zabranjeni,koji su onda naleteteli njima maltene sa ledja,a ovi su grunuli onda da udju na sluzbeni ulaz,da se zastite unutra, policija je kaze dobrim delom to vec bila zatvorila,a da su onda zvezdasi uleteli u kafic(nije rec o zaku,nego onaj sto je pored njega,jos blizi d ulazu,znaci to je kafic bukvalno na 20-30m od d ulaza za partizanov kop,pa je glupo pricati da su napadnuti porodicni ljudi,ali kao sto pera rece,obicno tako biva da na zalost najebe neki slucajni prolaznik).i onda je tu nastala tuca,kafic razbijen,a delije popalile baklje i tako dobrim delom sebi napravile prostor i prolaz da zapale...
sve u svemu kazem to je neka prica nekog od zaposlenih u tim kaficima gde se to sranje desavalo,pa pojma nemam koliko odgovara istini.tu su pera i laki,koji znaju vise ljudi sa same tribine,pa eto mogu da isprave ako nesto ili sve ne odgovara istini...

inace savija je prvo usao na a tribinu,bas je prosao par metara od mene,ali se tu nije zadrzavao,spustio se dole do partera, pa se vratio stepenicama,i otisao na b tribinu u kop.posle sam ga video tamo,jedno vreme je bio ovamo ka sredini, da kazem na sipci(to nije ona glavna sipka,gde je pedja i ovi likovi iz bbrs uglavnom,koja se nalazi na samom donjem cosku tribine,kod partera b).posle ga nisam video u drugom poluvremenu,verovatno je onda tada prosao na d tribinu preko partera...
« Poslednja izmena: Jun 04, 2016, 01:23 NenadBG »

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1424 poslato: Jun 04, 2016, 02:55 »
A kod Edina i je najjace kd kaze " na kraju dana" sto je bukvalan prevod " on the end of the day". Fraza oja nema veze ni sa danju ni sa nocu.

Po srpski bi se proosto reklo -kad se sve sabere ili slicno.

AT the end of the day