Autor Tema: FK Crvena zvezda 2015/16  (Pročitano 241571 puta)

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
Odg: FK Crvena zvezda 2015/16
« Odgovor #795 poslato: Februar 04, 2016, 02:13 »
A zasto ste toliko ubedjeni da ne moze da igra ovu ligu? Koliko me pamcenje sluzi on je u onoj sampionskoj Slavisinoj Zvezdi bio prilicno vazan sraf. Vise bih naravno voleo da se vrati Nine, ali on u Australiji mlati dobru lovu tako da to bas i nije realno.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
  • Ugled: +105/-396
    • Pogledaj profil
« Odgovor #796 poslato: Februar 04, 2016, 02:16 »
Ovu ligu mogu igrat i ja. samo da smrsam 5 kila i utreniram se jedno pola godine.
Prespor je za ovo sto zvezda igra sada.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #797 poslato: Februar 04, 2016, 02:22 »
Prespor? Ne znam, ako se vrati videcemo. Uopste nisam toliko siguran da bi bas on usporavao igru. Sa druge strane, mislim da nam jos malo iskustva na sredini ne bi nedostajalo, naprotiv...o prekidu da ne govorim. Svaka cast Ibanjezu, ali ovo je 10+ sigurnih golova po sezoni.

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #798 poslato: Februar 04, 2016, 02:51 »
Tabela nam govori da nam za ovu ligu bas niste ne nedostaje a za Evropu je tanak.
On je svoje zavrsio. Dolazak je cista kombinacija i vracanje dugova jer je sad odlican trenutak za to.
Titulu ne mozemo ispustiti i ne moze da steti pa da se taj krug sa njim zatvori.
Ja ne vidim umjesto koga bi on mogao igrati trenutno.

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #799 poslato: Februar 04, 2016, 06:46 »
Milijas da je pravi trebao bida zna da je on historija i da je bolje da se ne bruka sa mladjim i boljim igračima,još samo treba da uslovi dolazak po uzoru na komisiju i zahtjeva da niko ne bude plaćen više od njega. Sa druge strane onda nam je dovodjenje Babunskog promašaj
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
  • Ugled: +2305/-1146
    • Pogledaj profil
« Odgovor #800 poslato: Februar 05, 2016, 09:41 »
slažem se s Perom...
Milijaš je oduvijek bio spor igrač, odličan za izvođenje prekida...a sad je još i u godinama...

za domaćicu je dobar, ali ako slažete ekipu za napad na skupine europskih natjecanja, Milijaš nije neko pojačanje...

ja bi radije doveo neko mlađe pojačanje, ili pak razigravao vlastiti podmladak...
"Rijeku se može dobiti samo kad je mamurna!" - Samir Toplak
"Saga, kucy i miha su vratili Adeze na vlast!" - by Bojci
"između običnog koša i dobre asistencije, uvijek izabirem dobru asistenciju! to mi je draže!" - #7 Toni Kukoč

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #801 poslato: Februar 05, 2016, 01:41 »
On ima 32 godine; smatram da jos uvek nije za bacanje. Uopste mi nije toliko stran scenario da bude u takmicarskoj ekipi, makar ne i starter. U Evropi ce svakako biti itekako situacija kada ce morati neko da stane na loptu, a to ce on umeti neuporedivo bolje od nekog klinca. Verujem da on u ovom timu moze da igra ispred Donalda i Le Taleka, barem pola sata ili po poluvreme.

Van mreže Blefer

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #802 poslato: Februar 05, 2016, 02:24 »
 srećom izgleda da ostaje u kini ps ne moramo da strahujemo od njegovog povratka :klanja:

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #803 poslato: Februar 05, 2016, 03:06 »
Steta.

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
« Odgovor #804 poslato: Februar 05, 2016, 04:24 »
slažem se s Perom...
Milijaš je oduvijek bio spor igrač, odličan za izvođenje prekida...a sad je još i u godinama...

za domaćicu je dobar, ali ako slažete ekipu za napad na skupine europskih natjecanja, Milijaš nije neko pojačanje...

ja bi radije doveo neko mlađe pojačanje, ili pak razigravao vlastiti podmladak...

Slažem se sa svime ali nisam mogao a da se ne zagrcnem na samu pomisao napada na evropu....

Mi već radimo što smo radili predhodnih 6-7 crnih godina...prodajemo za budi zašto sve što ima naznake perspektive(znam sad će se naći neko i reći da Grujić nije prodan za šerpu ribe ) ali recimo Jovanović?Dečko je mogao biti oslonac naše odbrane barem još 2 sezone ali ne mi ga prodali Kome na kraju za koliko? :zbunjen:
I to pošto je odigrao 20-ak utakmica u A timu a dovodimo Brazilske ocvale polovnjake kao zamenu?

Tako da jedno je sigurno ispadanje od nekih Kiprana,Kazakstanaca i sličnih u sezoni kupanja je neminovan.

Da i to pod uslovom ako uopšte dobijemo priliku da igramo evropu jer ko zna možda nam opet dođe neki BAT..

Van mreže dejo94

• Starosedelac
  • Ugled: +60/-36
    • Pogledaj profil

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #806 poslato: Februar 07, 2016, 11:05 »
odlican intervju milijasa,rekao je nekoliko istina,koje retko mogu da se cuju od nasih igraca...
Citat
Emotivni intervju Nenada Milijaša: Vraćam se u Zvezdu, ali kao funkcioner ili službenik!
Nekadašnji kapiten crveno-belih u razgovoru za naš portal govorio o novoj kineskoj epizodi, o tome da li bi predstavljao ozbiljno pojačanje aktulenom timu crveno-belih i životu posle fudbala

Postoji u italijanskom fudbalu izraz koji je u bukvalnom prevodu uvredljiv, ali u suštini opisuje nekog kao fudbalskog vuka, kao igrača pred kojima od strahopoštovanja drhte svi. Kada za nekog na Čizmi kažu da je „Zingaro“ (u prevodu ciganin) znajte da je taj neko uspeo...

Prenešeno na našu stvarnost Nenad Milijaš je autentični vuk- da ne kažemo „Zingaro“. Možda je vlasnik magične levice u jeseni karijeri, možda i da se vratio na srpske terene Zvezda ne bi dobila očekivani benefit, ali... Da, postoji to ali u priči o nekadašnjem reprezentativcu Srbije koje konstantno apostrofiraju navijači crveno-belih.

Nije Nenad Milijaš dete kluba, niti je odrastao u Ljutice Bogdana, ali Crvena zvezda mu pristaje kao šal vratu. Možda i zbog toga što je, bez ikakve sumnje, poslednji veliki kapiten crveno-belih. Osvojio je pet trofeja, davao odlučujuće golove, urezao svoje ime u noviju istoriju aktuelnog srpskog vicešampiona. Otuda ne čudi što su navijači priču o trećem mandatu Nenada Milijaša u crveno-belom dresu dočekali u euforičnom stanju. Njihova nada trajala je kao sneg u martu, jer je iskusni vezista odlučio da karijeru nastavi u Kini. Međutim, lagani flert pokazao je da Crvena zvezda i Nenad Milijaš u budućnosti moraju da koračaju ruku pod ruku.
"Iskreno da vam kažem video sam gospodina Zvezdana Terzića u Moskvi,istog sekunda mi jeostavio mogućnost da se vratim, ali sam ja pošteno rekao da postoje male šanse. Iskreno, mnogo volim Zvezdu, ali mislim da sam mnogo bio u klubu što se igračke karijere tiče. Realno, pitanje je da li bib mogao da budem na nivou koji svi od mene očekuju, a sa druge strane dao sam mnogo Zvezdi. Zveda sad ima dobru ekipu i veliko je pitanje da li sam im potreban. Odlučio sam se za Kinu, mada kada mi neko pomene Zvezdu“, počinje priču za MOZZART Sport Nenad Milijaš.

Dok je pričao za naš portal na stolu je imao ponudu Nei Mongola. Nije bio siguran da li da prihvati novu kinesku odiseju, posebno jer su mu misli bile okrenute ka Crvenoj zvezdi. Kao da je u sopstvenim mislima pravio scenario o tome štra bi mu se desilo u trećem mandatu u Ljutice Bogdana.
„Veliki je problem što kada se ti vratiš u Crvenu zvezdu od tebe očekuju da predriblaš po nekoliko igrača i postigneš gol. Nisam se samo ja vraćao, imali su epizode Mrđa, Perović, Milovanović.  Prevelika su očekivanja i mnogo igrača pogreši što se uopšte vrati. Evo mog primera, kada sam se vratio mnogi su me savetovali da to ne radim. Pazi, govorim o ljudima koji vole Zvezdu. Ja se toga nisam plašio, mada sam imao teške trenutke, osporavanja svega onog što sam uradio pre toga.Ali sa tim se pomiriš. U Zvezdi se ne živi od prošlosti, od toga nema ništa.Ako odigraš dve loše utakmice- loš si. Iskreno, pojedinci su pogrešil što su se vraćali, a ja sam na druge strane bio najsrećeniji u karijeri kada sam se vratio“

Otisnuo se u Kinu, ali dobar deo zvezdaške javnosti smatra da Milijaš nije stavio tačku na tu priču, već samo zarez. Posebno, jer je aktuleni šef stručnog štaba rekao da mu je za narednu sezonu potreban igrač takvih karakteristika i urođenih liderskih sposobnosti.
„Ne bih voleo da dođem u Zvezdu i da sedim na klupi. Nisam to voleo ni u školskom igralištu. Sportista, bilo da je mlad ili star, a nema želju da igra bolje da se ne bavi tim poslom. Kada bi došao u Zvezdu trudio bih se da što pre zaigram, da imam ulogu.  Ove godine možemo da napravimo ozbiljan rezultat. Navijački i igrački se nadam Ligi šampiona, ali i Liga Evrope bi bila top uspeh“

"SKIDALI SMO SE U VATROGASNOM MULJU, A ONDA NAM JE NEKO ODUZEO EVROPU"

Kao igrač sa ogromnim iskustvom sigurno zna šta nedostaje Crvenoj zvezdi. Međutim, u ovom trenutku rezultatske simfonije crveno-belih želi da vidi samo dobre strene. Otuda ne želi da upoređuje sadašnju generaciju sa timom koji je pre dve sezone vratio titulu u Ljutice Bogdana.
"Jači su zato što imaju 26 bodova prednosti. Svaka im čast na tome. Opet, možda je liga slabija, možda je nešto drugo u pitanju. Svaka im čast, daj Bože da na kraju imaju 40 bodova više i uđu u istoriju. Nije ni njima lako, iako je malo bolje u tom klubu nego što je bilo. Teško je igrati bez para, mada su oni dobili više nego neke prethodne generacije. Fudbal se igra za pare, i nijedan stranac nije ovde iz ljubavi. Ovi naši momci mogu bolje da razumeju situaciju".

A neke situacije u Crvenoj zvezdi Nenad Milijaš nije mogao, ili nije hteo da razume. Uostalom za dva meseca preživao je rutu koja bi slomila mnoge nejake dušice. Od totalne euforije, do još većeg razočarenja. Govorimo o zabrani igranja u Evropi koja nije ostavila mogućnost ekipi koju je predvodio Milijaš da pečatira uspeh u Evropi.
„Koliko je bilo lepo osvojiti titulu, toliko je bilo užasno kada su nam to oduzeli. To je za mene veliki poraz.. Jer znam šta smo sve prošli. Skidali smo se u mulju od vatrogasne opreme, pa to sami sređivali. Borili smo se protiv nekih ljudi u i oko kluba. Osporavani smo,kola su se lomila na nekim momcima. I na kraju došli do cilja. Tu mislim na navijače, dolazili su u ogromnom broju. Bilo ih je i po 25 hiljada na običnim utakmicama, to je za neke klubove nezamislivo i u Evropi. Samo mi znamo kako smo se osećali kad smo ostali bez Evrope. Tada je ekipa morala da se raspadne. Nisu bile samo pare u pitanju, oduzeto nam je nešto zbog čega smo rintali godinu dana. A obećavali su nešto sasvim drugo. To nas je ubilo. I onda je normalno što su pojedinci otišli“

"MNOGO VELIKIH FUDBALERA PATI ŠTO NIJE IGRALO U ZVEZDI"

Slične sudbine imali su poslednjih godina Crvena zvezda i Nenad Milijaš. Padali su, ali ustajali. Naš sagovronik uspeo je čak da postane ključni čovek šampionskog tima, mada je protiv Černomoreca doživeo i preživeo horor scenu.

"Doživeo sam tešku utakmicu protiv Černomoreca, pre toga nisam promašio penal. Od tada mnogo poštujem sebe, jer ne znam kako sam izašao iz svega toga normalan. I kako sam uopšte ostao normalan. Nastavio sam da igram i ispraćen sam kao neko ko je ostavio dobar utisak. To je ozbiljan uspeh, bar ja tako mislim. To jeste stvar igranja u Zvezdi, i zbog toga nije Vojvodina, Javor, OFK Beograd, uz poštovanje klubova koje sam pomenuo. Znam mnogo igrača, družim se sa njima, koji su mnogo veća imena svetskog fudbala od mene, a i dalje pate što nisu igrali u Zvezdi“.

"ZVEZDA U MOM DRUGOM MANDATU NIJE BILA ZVEZDA"

Jeste da je Kina njegova trenutna sudbina razgovor za MOZZART Sport pretvorio se u prelistavanje raznih anegdota iz Crvene zvezde. A bilo je šta da se kaže, da se uporede dva perioda kada je nosio omiljeni dres. U prvom mandatu je bio samo talentovani momak iz Zemuna. U drugom izgrađena ličnost i igrač sa pedigreom. A i Zvezda se bitno promenila.
„Prva epizoda je veći uspeh. Govorim o trofejima. Bio sam mlad, nikada to nisam doživeo. To je bilo ostvarenja sna. A drugi put sam prošao Crvenu zvezdu koja u tom trenutku nije Crvena zvezda. Samo je na papiru to bila. Sačekao sam neke igrače koji nisu na nivou kluba, zatim i neke ljude koji nisu na nivou kluba. U tom trenutku su samo navijači bili na nivou kluba. Imao sam stvarno dobro društvo, i to drugarstvo nam je donelo titulu“.

Dobre igre u Hebiju obezbedile su mu novi dvogodišnji ugovor. Međutim, normalno je što Milijaš razmišlja o životu posle fudbala. A i u tom „drugom“ životu vidi Crvenu zvezdu.
"Još igram, ali normalno je da razmišljam o tome šta ću da radim po završetku karijere. Ostaću sigurno u tom sportu, jer mnogo volim fudbal. Ne znam samo šta tačno“.

Ako Zvezda pozove...
"Zvezda je veliki klub i poštuje legende, mada ja ne mogu da sebe svrstam u legende kluba. Ja sam ti igrač koji je ostavio dobar utisak u Zvezdi. I to neka me drugi svrstavaju u tu kategoriju. Normalno je da bih voleo da radim bilo šta u Zvezdi. To mi je cilj. Baš kao što sam kao igrač bežao iz nekih klubova da bih potpisao za Zvezdu“.

Iz neposredne blizine Nenad Milijaš je mogao da gleda ekspanziju kineskog fudbala, pravu zlatnu groznicu novog doba. Hebei je uveo u prvu ligu, sada je na redu epizoda u Nei Mongolu. Izazovna po mnogim parametrima, ali opet Milijaš je imao dilemu.
„Igrao sam mnogo dobro u Hebeiju, bio sa po nekim sajtovima najbolji igrač lige. Više klubova je želelo da me angažuje. Imao sam samo dilemu zbog toga što mi se privatni život promenio. Imam dvojce dece, tu je i supruga Ksenija. Kina je daleko, videćemo da li će dolaziti kod mene. Jeste to mučenje kada se odvojen od porodice, ali osećam da mogu još da pružim“

Nije iznenađen migracijom velikih zvezda u najjaču ligu Kine.

„Jeste, znalo se da će klubovi pokušati da dovedu super zvezde, jedino što ranije Evropljani nisu verovali Kinezima što se tiče para. Sad su klubovi pokazali ozbiljnost. Svi klubovi se nalaze u vlasništvu ozbiljnih kompanija. Država vidi tu korist, jer se Kina promoviše... Nije se očekivala baš ovakva ekspanzija, mada su ranije dolazili Kejhil, Demba Ba“.

U superlativima je govorio o svom bivšem klubu.

„Hebei ima mnogo novca, dobar klub. Rezultat koji niko nije očekivao, jer su osnovani pre nekoliko godina. Njihovi apetiti rastu, pokušavaju da dovedu strance, jer će taj klub napraviti ime u  kineskom fudbalu“.

Zna Milijaš šta ga očekuje u novom klubu.
„Imam veliko poštovanje prema kineskim klubovima. Nije stvar u novcu, jer da sam jurio novac sad bi ga imao mnogo više. Jedina razlika između prve i druge lige je kvalitet domaćih igrača. U eliti igraju mnogo bolji Kinezi, a to dolazi do izražaja, jer je ograničen broj stranaca. A stranci su svuda približnog kvaliteta, mada Gvangžu Evergrande ima mnogo novca, dovode Brazilce“.

Ima kineski fudbal izražene slabosti.
„Kubure sa golmanima,  a po pravilima ne mogu da iz uvoze. Da mogu svi bi dovodili golmane strance. To kompnezuju tako što dovode trenere golmana iz Evrope ili Južne Amerike“.
http://www.mozzartsport.com/vesti/emotivni-intervju-nenada-milijasa-vracam-se-u-zvezdu-ali-kao-funkcioner-ili-sluzbenik/127214
« Poslednja izmena: Februar 07, 2016, 11:06 NenadBG »
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Blefer

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #807 poslato: Februar 08, 2016, 07:47 »
 meni od ovog ipak muka :(
 veravatno ima slab želudac  :zbunjen:

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #808 poslato: Februar 08, 2016, 11:01 »
Ti kad mrzis bas mrzsi.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #809 poslato: Februar 08, 2016, 11:06 »
upravo tako.dao covek izuzetno korektan intervju. rekao da su ocekivanja velika(sto je apsolutno istina),a da igraci cesto to ne mogu da daju(ako cak hoces na lep je nacin rekao da o vise nisu isti igraci kao u fakticki prvom mandatu),rekao da ne zna ni da li treba ovakvom timu zvezde,i da li je na tom nivou,a kako sam kaze,ipak ne voli da sedi na klupi.jako korektno i posteno.pa nek se vrati posle igracke karijere u klub,vrata ce mu biti nadam se otvorena...
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...