Ajkulovski, stvarno me zanima tvoja analiza večerašnje utakmice.Posebno tvoj sud o Jović vs. Mekel. Msm, kako je moguće da tim odigra OVAKVU utakmicu (i ne, nije nas Kari pustio ! ) BEZ prvog pleja? Kako je moguće da ceo tim odigra osetno bolje bez Mekela??
Njegov izostanak se ispostavio kao najveći dobitak! Odjednom teku akcije, asistencije samo pršte - rekord Jovića (19 ! ) , ali i ostali su bili tu da pripomognu (Laza 3, Thompson 2, Miller 1 ...), "otvorila nam se igra" !? Ovaj tim sa Mekelom je za tri klase slabiji.
Ajde, objasni, majke ti. Cenim tvoje poznavanje košarke.
Pa analizu ove utakmice odnosno ono sto je odlucilo mec tesko da moze da objasni iko zivi.
Ja sam znao da cemo dobiti ako udjemo u zadnjih 5 minuta sa ne vecim minusom od 7-8 poena jer bajern obavezno i ove a i prosle godine zastopa zadnjih 5 minuta.
Na isti nacin su izgubili sve tri utakmice u evroligi i dvije ili vec tri u domacem prvenstvu.
Oni su jednostavno indijanska ekipa koja je lose selektirana i kojoj smo u svakom segmentu utakmice punili kos na razlicite nacine.
Prvo centri, pa onda Miler i na kraju Rebic i Simonovic kao Kića i Praja.
Sve to uz konstantnost Jovica.
Pravo je uzivanje bilo gledati utakmicu a kasnije po forumima citati raspolozenje navijaca -pljuvaca koje se mjenjalo ( i koje ce se opet promjenit) iako se kod obije ekipe vidjelo dosta propusta ali sve je to nebitno bar za nas jer su Stimac, Rebic i Simonovic iznenadili i sami sebe vjerujem.
Ne bih bas sada u ovom euforicnom raspolozenju pisao neku veliku analizu da ne bi ispalo da omalovazavam sjajnu pobjedu nad vise nego duplo skupljim timom aki cu odgovoriti na pitanje koje si indirektno postavio i odgovor koji nameces.
Osim Mekela u ekipi nije bilo ni Lazica i u takvim momentima se u svlacionici dogode cudne stvari.
Ekipa se istovremeno stisla izmedju sebe i opustila u rezultatskom smislu. Odlucili su da se pobiju. Scena dje se tri nasa igraca bacaju na loptu je ono sto je donijelo pobjedu sinoc.
I jasno je kao dan sta nam je falilo. Borba i ulazak u opanke a ne izigravanje velikih majstora.
Luka je unosio taj duh u ekipu i sad je mislim napokon vracen jer su i ekipa i strucni stab bili hrabri a istovremeno mudri.
Kad se uz to doda podrska sa tribina koja je bila prava jer su svi na tribinama bili ljudi koji vole Zvezdu a ne sebe u Zvezdi pomalo postaje jasno kako smo odigrali to drugo polvrijeme mada meni nikako nije objasnjivo onakvo izdanje Rebica i Simonovica pogotovo nakon onakvog prvog poluvremena.
Sa onakvom atmosferom u ekipi ( koju prvi put vidim) desavaju se ovakve pobjede pa i kad igras sa 7 igraca.
To je dokaz da nama nije problem Mekel ni Sofo ni Tompson vec nesto drugo jer ova ekipa ima dovoljno kvaliteta da sa pravom atmosferom bude u trci za top 16 i da osvoji ABA ligu pa d aniko ne dođe vise.
Mekel ( to te najvise interesuje) nije igrao ni u Skoplju pa smo igrali kako smo igrali. I jos bio Laza tako da to tesko d amoze biti razlog ovakve igre.
Momci su se stisli, opustili ruku, osjetili veliko povjerenje i vratili na najbolji nacin.
A Radonjic? Najgori trener dobi Zvezdinu legendu usred Minhena.
Tukao Đedovića Tompsonom i kad je Bošnjak crko uveo Rebica i završio posao dok je Karijeva ekipa izgledala kao skup školaraca koji trče za čoptom odnosno Jovićem a ovaj se zajebava sa njima i šalje njih po burek a loptu svuda po terenu.
Ovakva utakmica će se tesko ponoviti ali je dobro sto je dosla protiv direktnog protivnika i uzeli smo bodove vjerovatno vrijedne top16 faze.
Naime imali smo sut sa dva preko 70 posto. Mislim da smo promasili 10 suteva od toga Jovic i Miler po 4 a za tri smo u drugom gadjali skoro 70 posto mislim. Ukupno 40 sto za ekipu koja nije suterska i nije lose reklo bi se.
Ovakvu partiju necemo ostvariti vjerovatni ni kad s ekompletramo jer se jednostavno sve poklopilo ali ce nesumnjivo biti preokret u igri kao sto je bila pobjeda u Vitoriji prije dvije godine a na to sam podjsetio na jednom forumu pred ova mec.
Ono sto jedva cekam je da vidim picck and pop Vilijamsa i Milera. Bice urnebesno pogotovo ako dođe i ovaj Micel a najveci Radonjicev problem ce biti koga odstraniti iz ekipe jer je Simon jedini opravdao povjerenje od svih pojacanja a realno on je trebao prvi da ode.
Pogotovo ako dođe Micel koji je visestruko apgrejdovana verzija Simonovica.
Uglavnom ne sjecam se kad sam posle neke utakmice bio onoliko srecan ko sinoc i bas sam se nasladjivao citajuci forume na kojima se svi zivi pljuvaju. A tek face Tegija, Grbovica I Đokića . Neprocjenjivo.
I ponavljam po stoti put. Nama nijedan igrac nije problem vec nesto drugo a toga drugog nije bilo u >Minhenu gdje je bila apsolutno pozitivna atmosfera a to momcima treba.