ak je ovo doista izjavio, i to namjerava, svaka mu čast...
intervju Zirbesa
"Kakav je život u Beogradu?"
"Savršen. Počevši od hrane koja mi se neverovatno mnogo dopada pa sve do srdačnosti ljudi koja je tolika da čovek ponekad ostane bez teksta. ... Dopada mi se toliko da ću jednog dana ovde živeti."
"Kako to misliš?"
"Želim da se posle karijere nastanim u Beogradu. Najviše bi voleo da se oženim i dobijem decu koja će ovde ići u nemačku školu."
"Znači nema povratka u Nemačku - čak ni posle karijere?"
"Nemojte me pogrešno razumeti. Ja sam Nemac, nemački sam reprezentativac i Nemačka je moja domovina. Ali i Beograd je postao moja domovina. To je kao da sam ovde pronašao ono što sam uvek nosio u sebi ali nisam znao. Poistovećujem se sa ljudima ovde, prihvatili su me i ne osećam se kao stranac. Prihvatili su me kao jednog od njih. Za stolom, pri ručku svi pričaju srpski koji u međuvremenu razumem i uvek dodajem nešto na engleskom. Ponašaju se prema meni kao da sam jedan od njih. Mnogi posle završetka karijere idu na Majorku, ja ću se radije vratiti ovamo. Imam osećaj da sam ovde našao svoje mesto. Nemačka je ekonomski veoma jaka i kada živiš u Nemačkoj ništa ti ne nedostaje. U Srbiji je drugačije, zemlja nije ekonomski jaka i plate su veoma niske. Ali zato što nemaju mnogo materijalnih sredstava ljudske vrednosti su im mnogo važnije.
Spremni su da pomognu u svakom trenutku i socijalni odnosi su veoma važni. Još uvek postoje odlasci na kafu i još uvek se vide deca koja se igraju na ulici. Ja imam sreću da mogu da izvučem pozitivno iz obrju strana. U Nemačkoj sam započeo karijeru i zato sam finanskijski osiguran. Ali onaj veći životni kvalitet koji se sastoji iz međuljudskih odnosa ovde je po meni veći. Ali, iako ću kasnije živeti ovde nikada neću zaboraviti odakle dolazim.