Autor Tema: 150. "Večiti derbi" Partizan - Crvena zvezda 27.02.2016  (Pročitano 90994 puta)

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
Odg: 150. "Večiti derbi" Partizan - Crvena zvezda 27.02.2016
« Odgovor #180 poslato: Februar 29, 2016, 02:29 »
Evo jedna pomirljiva sličica od naših dragih nesvrstanih Kineza.... :)) za kraj...

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
  • Ugled: +105/-396
    • Pogledaj profil
« Odgovor #181 poslato: Februar 29, 2016, 03:01 »
naravno da je bitno gde je krenuo Petković, a gde je stigao. Ajkula, za čoveka koji tvrdi da je 15 godina igrao fudbal, imaš prilično egzaktno tumačenje penala, što je kontra pravila svih kontakt sportova.

Nemoguće je jednu situaciju gledati u istom kontekstu, u fudbalu faul je često stvar narativa. Da li bi ovo bio penal 1994 godine u duelu Vinija Džonsa i Jana Rajta? Ne?

Da li je ovo penal po većini kriterijumima sadašnjeg fudbala? Apsutno, nedvojbeno... Ako ćeš uskratiti penal svakom napadaču koji želi da ga iscenira, promašio si deceniju ili dve. U "lukač derbiju" Mrđa je imao epileptični napad u šesnaestercu, jesam bio besan, ali ako je kontakt postojao, mogao sam samo da se pokrijem ušima i ćutim, Mažić je uradio ono što radi ogromna većina sudija. Glođović nije.

Ne vidim u tome nikakvu zaveru i višu silu, samo grešku sudije.

Poenta je da je Mihajlovic bjezao od lopte i isao na Petkovica. Da je krenuo na lopzu kontakta vjerovatno ne bi bilo.
Lopta ide lijevo a mihajlovic desno i trazi kontakt. Sto je ok ali on se bacio sa obije noge u vis prije nego sto je i doslo do kontakta.
da je napravio korak i da je doslo do kontakta pa pada ali nije.
Penal ili faul je kad igrac padne zbog kontakta a ne pada kojim pravi kontakt.
Ovaj penal je mogao imati opravdanje da je sviran samo zbog tempa akcije i zaista teske situacije za sudiju da procjeni i ne bi se sekunde ljutio da ga je sudio.

Bold: Pretpostavljam da si htio reci teatralnost a ne insceniranost.  Teatralnost je kad lazetic posle maog kontakta pada ko pokosen a ovo je bio odlican pokusaj da inscenira penal.

Pogedajte kontakt nad grujicem. Jedna noga u visini koljena i obara covjeka.
Kod 0:0 . Pa tu bi ga vec sudio da je htio nesto.

Greske pomocnog su velike, odlucujuce za rezultat vjerovatno.
Greske glavnog su dopustanje divljanja evertona i krljanje Grujica gdje god su mogli.

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
  • Ugled: +2305/-1146
    • Pogledaj profil
« Odgovor #182 poslato: Februar 29, 2016, 03:12 »
većina snetovaca je zaključila da ovo nije penal...
a kad snetovci stanu na zvezdinu stranu, onda znaš koliko je sati... :cigara:

neki su čak pitali i jel dotični partizan dobio žuti zbog simuliranja...

"Rijeku se može dobiti samo kad je mamurna!" - Samir Toplak
"Saga, kucy i miha su vratili Adeze na vlast!" - by Bojci
"između običnog koša i dobre asistencije, uvijek izabirem dobru asistenciju! to mi je draže!" - #7 Toni Kukoč

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #183 poslato: Februar 29, 2016, 03:27 »
ma iz ovog ugla lici na penal zbog ove noge petkovica i zaista ne bi pogrijesio da ga je sudio ali pricati o nekom zemlja penalu nem aveze.
Evo kod mene neki grobari sa polsa kazu isto to.
I na Areni na kutku za spolnom trenutku zakljucili sto sam ja dan ranije.

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #184 poslato: Februar 29, 2016, 03:38 »
E sad prvi put vidim iz ovoga ugla...i tačno se vidi da igrač ne ide za loptom već se zabija u Petkovića...

No bilo kako bilo zaključak je da je Partizan oštećen ali ne toliko koliko se po medijima trubi već danima.

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #185 poslato: Februar 29, 2016, 03:40 »
ma iz ovog ugla lici na penal zbog ove noge petkovica i zaista ne bi pogrijesio da ga je sudio ali pricati o nekom zemlja penalu nem aveze.
Evo kod mene neki grobari sa polsa kazu isto to.
I na Areni na kutku za spolnom trenutku zakljucili sto sam ja dan ranije.
kutak za spolni trenutak...oplakah... :smeh1:
"između običnog koša i dobre asistencije, uvijek izabirem dobru asistenciju! to mi je draže!" - #7 Toni Kukoč

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #186 poslato: Februar 29, 2016, 03:49 »
ajkula, lađa...

uopšte ne razumem ovaj deo "ne ide za loptom nego na Petkovića". Pogledajte još jednom, ne vidim koja je druga opcija mogla biti ovde.

On je krenuo na Petkovića driblingom, i kada je pomerio loptu u levo nema šanse da je iste sekunde mogao promeniti pravac kretanja potpuno ka lopti. Prosto, fizički, inercija ne dozvoljava.

On je imao svoju putanju, i ona nije bila u Petkovića, već, matematički rečeno u ravan pored Petkovića. A u ravni pored Petkovića nije bio Marko već njegova nadkolenica.

I slažem se sa stavom da nije "zemlja" penal, svakako da postoje osnovi da se ne dosudi, ali ponavljam, čisto iskustveno, mislim da se u današnjem fudbalu ovakve i slične stvari češće sviraju nekoli puštaju

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #187 poslato: Februar 29, 2016, 06:02 »
Samo da je napravio korak naprijed a ne odmah dvije u zrak i dileme ne bi bilo pa da je kontakt najminimalniji moguc. Glupan Petkovic nije povukao nogu i tu bi bio kraj. Kao kad sklonis loptu ispred golmana a on te jedva zakaci, ti padnes i penal.

Eto ti se slazes da nije zemlja penal a ja da ga je mogao sudit i d ane bi bila neka strasna greska.
Ocas se dogovorismo :).

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #188 poslato: Februar 29, 2016, 07:47 »
U čemu je fazon sa koreografijom delija?

Takodje, da li su grobari namerno napisali congradulations, ili im se omaklo?

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #189 poslato: Februar 29, 2016, 08:19 »
Među vodećim ljudima na Jugu je dosta otpada sa severa ali i sa drugih tribina, to je poenta.

Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #190 poslato: Februar 29, 2016, 10:06 »
inače, kad toliko kmečite oko nedosuđenog penala nad onim malim, evo vam detalja s jučerašnje tekme u Rugliću, između OPG-a i Splita...
situacija je sa samog finiša tekme, pri rezultatu 1-0 za OPG...

treba li uopće spominjat da sucu nije palo na pamet fućkat penal...

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #191 poslato: Mart 01, 2016, 07:52 »
inače, kad toliko kmečite oko nedosuđenog penala nad onim malim, evo vam detalja s jučerašnje tekme u Rugliću, između OPG-a i Splita...
situacija je sa samog finiša tekme, pri rezultatu 1-0 za OPG...

treba li uopće spominjat da sucu nije palo na pamet fućkat penal...

Treba.

:smeh3:

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #192 poslato: Mart 01, 2016, 08:41 »
Jebao vas penal.

Džumle.

John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #193 poslato: Mart 01, 2016, 09:20 »
Da i ja kazem koju za dnevnik.

Ofsajda nije bilo,kao i sto smo se svi slozili. Penal po strogim fudbalskim pravilima vjerovatno jeste,iako ja ovakve stvari nikad ne bi svirao jer je ovo klasicna simulacija. Sudija nije imao ovaj snimak od naprijed, vec je stajao iza njih dvojice cini mi se, mislim da je on bio u poziciji iz koje vise djeluje da jeste penal nego iz ove iz koje smo mi gledali.

Medjutim, ni ofsajd ni penal ne aboliraju nase bolide iz loze pune masnih svinjskih glava. Dabogda crkli, onako sve na gomilu. I svi oni koji su nam unistavali klub svih ovih godina. Dok je ove uprave, srece u FKP biti nece. Isto sam govorio za prethodnu i za onu prije nje, ali je ova definitivno najgora. Sa takvim iskustvom, ne bih se vise usudio nikad da viknem 'Uprava napolje'. Pusti djavola,  ne mogu zamislit kako izgleda gore od ovoga.

Saopstenja i sve ostale gluposti od izjava koje dolaze iz FKP nisam ni citao,niti mi pada na pamet. Klub koji za jednog od najboljih mladih igraca Evrope mora da plati 2,5 miliona da bi otisao je spreman ili za ozbiljnu policijsku istragu i presude,ili za katanac. S obzirom da ovo prvo nikad necemo vidjeti, sto se mene tice, manje ce da boli da zatvorimo radnju, da svi pacovi pobjegnu sa broda pa da krenemo od dna, ali sa zdravim osnovama. Neka igra Sasa sa 43 godine i 10 klinaca od 16-17, nebitno, bar me nece biti stid kad vidim na sta mi klub lici.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #194 poslato: Mart 01, 2016, 01:26 »
Masne svinjske glave....... :smeh1: