Iskreno, nisam ni ocekivao da ce sredinom jula to izgledati bitno bolje, ali ruku na srce nisam ocekivao ni onakvo prvo poluvreme - bez ijedne smislene akcije i sa tolikim brojem gresaka. Ovo naravno nista ne znaci, nece znaciti ni kada ih budemo zgazili u Beogradu za nedelju dana, ali mislim da moze da se vidi par stvari. Prvo, stranci. Ja sam vise nego zadovoljan. Fibel je dosta dobar, steta sto nemamo jos jednog takvog nego imamo Lukovica

Kanga je odlican i tek ce da bude odlican. Jedino mi smeta sto se decko qrci. Tu bi morala da padne neka pedagogija. Mouce odlican. Cak i onaj Ruiz iako je jako malo igrao vidi se da moze da bude zver. Cim je usao, prvi kontakt sa loptom bila je jedna sjajna dijagonala na 30 m. Generalno, cinjenica jeste da imamo dosta stranaca, ali je takodje i cinjenica da nije Zvezda izmislila tu modu. Ako hocemo evropski iskorak onda se imamo ponasati kao i ostali. Pa ako vec nema na domacem trzistu nekog kvaliteta, molim lepo, to nam je sto nam je. Sto se ostalog tice, Cvetkovic je dostojno zamenio Petkovica

Luco Ibanjez solidan, dobro je sto sada vise ocigledno ne mora da jurca gore maltene u svakom napadu. Kahri je mozda mogao bolje da se postavi kod gola, ali je sut bio stvarno svetski. Imao je mnedjutim nekoliko sigurnih intervencija, ukljucujuci i bacanje u noge u drugom poluvremenu. Donald na svom nivou, on je okosnica i ovog tima. Le Talek je igrao nesto slabije, ali ne sumnjam da ce brzo biti pravi. Ispred njih Srnic neprimetan, ne znam sta se sa njime desava, decko nije u stanju da uputi krsteni centarsut za 45 minuta. Kada je usao Mouce to je izgledalo neuporedivo bolje. Sale Katai je bio nestasan...gol koji je dao

(a tu mu je Kanga ostavio sjajnu loptu). Jos je asistirao Sikimi za drugi (ostaje nejasno da li ju je Sikima ugurao ili je ipak autogol? nema ni veze). Hugo je bio los, nije se ni nasao u sansi osim ono u prvom poluvremenu kada je glavom promasio onaj zicer (inace nesto sto bi do pre par meseci vezanih ociju pretvorio u gol). Da li je slaba forma ili nesto drugo vreme ce pokazati. treba ipak imati na umu da je i proslu sezonu poceo kilavo, ali zato kada je jednom poceo da daje, nije se zaustavljao do kraja.
Mislim da je grof u pravu sto sa ovim igrackim kadrom insistira na formaciji 4-2-3-1. Jedino je lose sto su u ta 4 dva balvana.
Treba napomenuti i da je sudjenje bilo katastrofalno; covek je pogresio barem deset puta, od toga 9 na nasu stetu, a jedan jedini - ali vredan - na njihovu (a to je ponisten drugi gol; meni se cini da ofsajda nije bilo). Bitno je da smo okrenuli i pobedili (inace sam na poluvremenu bio uveren da ce to tako i biti, ne samo ja vec cela ekipa sa kojom gledam fudbal, a drugar je stavio 500 EUR na preokret). Vec u drugom poluvremenu je to izgledalo kudikamo pristojnije, u Beogradu ce da bude jos bolje, a ono pravo bi trebalo da dodje za dve do tri nedelje. Potrebno je vreme da se sve zategne i uklopi. Ne sumnjam da ce kada to jednom klikne biti prava stvar, ali je pitanje kada ce se to dogoditi i imamo li mi uopste dovoljno vremena na raspolaganju. Nadajmo se da cemo imati.
Idemo dalje, utorak i Marakana.