Autor Tema: FK Crvena zvezda 2016/2017  (Pročitano 313078 puta)

Van mreže djordje

• Starosedelac
  • Ugled: +47/-24
    • Pogledaj profil
Odg: FK Crvena zvezda 2016/2017
« Odgovor #705 poslato: Avgust 04, 2016, 03:22 »
Dule mislis li da Gazprom u Zvezdu ulaze zarad korporativnog interesa?

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #706 poslato: Avgust 04, 2016, 03:27 »
Ni djordje ni ja ti nismo sporili brend za koji si se uvatio i ne pustas. Ja od tih velicina brendova,stadiona i imena zaista ne patim.

Covjek ti je fino rekao da bi on, da je Gasprom, pare prije dao Partizanu,na sta sam se ja nadovezao i krenula je rasprava. U apsolutno svakom postu sam potencirao iskljucivo ISPLATIVOST ULAGANJA, a ti si konstantno bjezao na teren brenda, koji ti,ponavljam niko nije sporio.

Ako ti treba titula najveceg brenda, eto ti je, niko nije zelio da je uzme.

Onom jednom recenicom koja cijepa osnovne postulate ekonomije si sve rekao, ja tu ne bih nista vise dirao.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #707 poslato: Avgust 04, 2016, 04:45 »
Pa rekoh vec,sigurno 3x, da ne mozes iskljucivati neki argument ili poredjenje sa izjavom da tebe to ne zanima. Na sta bi se svodila prica ako svaki sagovornik ima zeleni taster na kojem pise NE ZANIMA ME i kad naleti na nesto sto mu se ne svidja,stisne na njega i cao,zdravo,to se preskace?  :zbunjen:

Dule,mi pricamo o ISPLATIVOSTI ULAGANJA. Pojam brenda si uveo ti i poistovjetio ga sa ovim sto je tema. Ja ti jos jednom kazem, evo, da dodje neko ko zeli da ulozi pare i zanima ga apsolutno i samo profit,pred njim je ovakva situacija:

Zvezda: nema rezultata, nema omladinske skole, nema infrastrukture za proizvodnju igraca i samim tim zaradu. Nema prihode od igranja evropskih kupova, nema poznato ime za valjanje kvalitetnih talenata, nema klupski koeficijent koji bi omogucio lakse probijanje kroz evrokupove i laksu zaradu.

Partizan: godinama uzima titulu i igra kvalifikacije za najelitnije evropsko takmicenje, ima fabriku za proizvodnju fudbalera i samim tim zaradu. Ima prihode od igranja evropskih kupova, ima poznato ime za valjanje kvalitetnih talenata, ima klupski koeficijent koji omogucuje povlascen zrijeb i lakse probijanje kroz evrokupove i laksu zaradu.

Ne znam,mozda bi se neko odlucio za brend, ali onda ja veze o ekonomiji nemam.
ti veze sa ekonomijom nemas,ako ti je tako lakse...

ne znam kako si povezao mogucnost zarade kluba i isplativost ulaganja sponzora. sponzoru se pare ne vracaju preko zarade kluba u evropi ili od prodaje igraca. nego preko veoma tesko opipljive koristi od marketinga koje ti donosi tvoje spominjanje ruku pod ruku sa datim klubom ciji si sponzor. znaci ti ocigledno brkas stvari.
odedjeni sponzor ima sigurno vecu isplativost ulaganja od marketinske aktivnosti ako sponzorise veci brend,a ne onog ko trenutno ima vecu zaradu ili eventualno veci profit. ne pricamo mi o ulaganju njih u vlasnicki udeo kluba,pa da mu se preko zarade kluba vraca deo ulozenih para...
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #708 poslato: Avgust 04, 2016, 05:03 »

Za Gazprom bi daleko isplativije bilo da ima reklamu na dresovima kluba koji će da ih reklamira na gostovanjima u Engleskoj, Njemačkoj, Španiji, Holandiji... u prenosima na sky sports i ostalim velikim TV kućama.
Daleko isplativije nego što je to reklamiranje na stadionima u Ivanjici i Novom Pazaru, na regionalnoj TV arenasport, gdje apsolutno nema logike reklamirati se na tržištu koje si osvojio, i za koje ne postoji opasnost da ti ga neko drugi prigrabi.

Nije teško zaključiti da sponzorstvo Gazproma nije vođeno ekonomskom logikom, što je i sam Đorđe rekao.

Faul nije ekonomista po struci, niti šta vezano sa tim,  pa je pobrkao neke pojmove, ali suština i dalje stoji, a to je da je ulaganje u Partizan (pogotovo za jednu kompaniju koja prihode ostvaruje sa velikog broja inostranih tržišta), u XXI vijeku, daleko isplativije nego ulaganje u Zvezdu.

Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
« Odgovor #709 poslato: Avgust 04, 2016, 06:02 »
Sto se tice tog bespomucnog poredjenja brendova kk partizan i fk zvezde.
ajd da poredimo iako su dva sporta u evropi jednostavno daleko jedan od drugog.
FK Zvezda je brend napravila u SFRJ. U ligi koja je bila medju 8-9 u Evropi a sam Zvezda je bila medju 10 najuspjesnijih klubova u momentu sankcija i dugo prije toga.
KK Partizan niti je bio najuspjesniji u SFRJ i bio je po prepoznatljivosti 3. klub uz SFRJ tako da tu nema neke slicnosti.
Uz sve postovanje prema KK Partizan ovo su samo fakti.

Evo,odustajem od poredjenja. Predajem se.Ubijedili ste me.

FK Crvena Zvezda je veci brend od FK Partizan.
KK Crvena Zvezda je veci brend od KK Partizan.

Hvala na faktima, ne znam ni sta mi bi da pokusavam.

Nije naravno.
Ko je to rekao.
Posto si pogresno shvatio u onoj Jugoslaviji JUgoplastika i Cibona su bili uspjesniji i prepoznatljiviji od Partizana koje je bio sve to ali samo za Srbiju.

Ali istorija nije stala 1991.     
Danas jedan od tih klubova praktično ne postoji, niti je bilježio ikakve značajnije rezultate u zadnjih 20 godina.
A ovaj drugi zadnjih 5-6 godina bukvalno vegetira, što bojim se, slijedi i nama u nekom narednom periodu, ako se ovako nastavi.

Od raspada SFRJ Partizan je bez ikakvog premca, i ubjedljivo je najpominjanije ime u evropskim i NBA košarkaškim krugovima.

Tako da Partizan jeste najveći brend u košarci na ovim prostorim.   
Za fudbal npr mislim da i pored toga što smo bili daleko uspješniji u post--SFRJ periodu, to nije bilo dovoljno da se dostigne vaš legacy iz doba bivše države koji je zaokružen 1991.

Naravno da nije.

Bold 2 - takodje tacno, i jos jedan bitan element za pricu o brendu.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #710 poslato: Avgust 04, 2016, 06:05 »

Nego zbog cega mislis da se daje novac nego zbog nekog interesa? Zbog altruizma?

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #711 poslato: Avgust 04, 2016, 06:12 »
Ni djordje ni ja ti nismo sporili brend za koji si se uvatio i ne pustas. Ja od tih velicina brendova,stadiona i imena zaista ne patim.

Covjek ti je fino rekao da bi on, da je Gasprom, pare prije dao Partizanu,na sta sam se ja nadovezao i krenula je rasprava. U apsolutno svakom postu sam potencirao iskljucivo ISPLATIVOST ULAGANJA, a ti si konstantno bjezao na teren brenda, koji ti,ponavljam niko nije sporio.

Ako ti treba titula najveceg brenda, eto ti je, niko nije zelio da je uzme.

Onom jednom recenicom koja cijepa osnovne postulate ekonomije si sve rekao, ja tu ne bih nista vise dirao.

Nije istina. Djordje je u postu koji sam citirao i boldovao upravo to pokusao da uradi. Od cega patis ne znam, ali kada vec pricas o jacini brenda onda ima da se prica o svim parametrima koji su za to bitni. I ne treba meni titula najveceg brenda nego konstatujem stanje stvari. Tako da ne bezim ja ni na kakve terene nego ti ili svesno trolujes ili zaista nisi razgranicio u svojoj glavi znacenje pojmova "ulaganje", "brend" i "sponzorstvo". Kako bilo, Nenad ti je nadam se razresio neke nedoumice pa bi mogao eventualno to da proucis pre nego sto drugima nastavis da delis lekcije o postulatima ekonomije.

Van mreže djordje

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #712 poslato: Avgust 04, 2016, 06:23 »

Nego zbog cega mislis da se daje novac nego zbog nekog interesa? Zbog altruizma?

Zbog politike Dule.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #713 poslato: Avgust 04, 2016, 06:24 »
A politika inace nema veze sa interesom ili kako?

Van mreže djordje

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #714 poslato: Avgust 04, 2016, 06:30 »
Interes polticara je da Zvezda opstane na ovaj ili onaj nacin, to svakako.
Sponzorstvo je vise usluga srpskoj strani koja je verovatno molila preko Skundrica za tako nesto. Moguce da je nekim delom i kompenzacija za bagatelno prodat NIS, rudne rente itd. Delom i projektovanje meke moci, svakako kombinacija faktora.

Korporativni interes tu ne postoji, ne na klasican nacin kao na zapadu.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #715 poslato: Avgust 04, 2016, 06:35 »
Niti je Gasprom kao takav moguc na Zapadu niti je na njega primenjiva zapadna logika niti bez politike uopste bio u Srbiji tako da mi zaista nije jasno sta se zeli reci, koja je tvoja poenta...

Medjutim, kada je vec dobio NIS i kada je vec dosao u Srbiju i kada vec ima nameru da sponzorise neki klub onda je valjda blizu pameti da ce to biti onaj sa jacim brendom.

Van mreže djordje

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #716 poslato: Avgust 04, 2016, 06:43 »
Pa poenta je Dule da je Zvezdi dato vestacko disanje sponzorstvom Gazproma, koje je stiglo politickom molbom/ direktivom i da su to jedine zdrave pare na koje Zvezda moze da racuna u sezoni. Sve ostalo je u domenu teorije.

Zvezdin dres je sam po sebi bezvredan sa marketinskog stanovista.

A razlog za takvo stanje je sto su zelje i mogucnosti u potpunoj suprtonosti. Zato sam i podelio istoriju kluba na 65% i 35%.
Desio se preokret, desio se pad meteora koji je unistio dinosauruse, a Zvezda je SFRJ dinosaurus.
Zvezda jedonostavno ne moze da opstane na sprskog trzistu, ona je veca od njega, ona zasluzuje vise nego sto moze da joj se ponudi. Kao u lancu ishrane kada se stvari poremte, ne moze lav da jede gustere i da se nada da ce preziveti, treba mu krpuna divljac.

Nije samo Zvezda nastradala, sve sto je valjalo iz EXYU perioda je propalo, sve sto je bilo zasnovano na zajednickom trzistu je zadesila ista sudbina.
« Poslednja izmena: Avgust 04, 2016, 07:44 djordje »

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #717 poslato: Avgust 04, 2016, 06:55 »
Zaista nisam imao predstavu da smo toliko mocni da imamo toliki uticaj na Gasprom.

Ne, poenta je ta da ako Gasprom zeli da realizuje neki interes u Srbiji (a jasno je da zeli da se marketinski pozicionira), da ce to uraditi lakse i efektnije preko Zvezde nego preko bilo kog drugog fudbalskog kluba. A ako je u Srbiji Zvezdin dres bezvredan sa marketinskog stanovista, postavlja se pitanje koliko li su tek onda bezvredni neki drugi dresovi sami po sebi...

Van mreže djordje

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #718 poslato: Avgust 04, 2016, 07:46 »
Pa sva sponzorstva Dule kod nas su politicka, ne bi opstali drugacije.
Ni Partizan ni Zvezda, Partizan je u prednosti jer je eto i odigrao neke grupne faze, pa eto kao neki interes postoji.
Seti se kako je Partizan dobio sponzorsto od EPS-a onda, isto politicka direktiva.

Mada od sprkih sportista kada je samo trziste u pitanju, samo Djokovic ima prodju.

Zasto Fiat recimo ne sponzorise Zvezdu, da ispisu svoje ime na stolicama kao Toyota nekada? Ili da Telenor kupi pravo na stadion, Telenor Arena- Rajko Mitic ( 5 miliona) ? Ili da Microsoft Srbija na rukav dresa ispise logo?

« Poslednja izmena: Avgust 04, 2016, 07:56 djordje »

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
  • Ugled: +105/-396
    • Pogledaj profil
« Odgovor #719 poslato: Avgust 04, 2016, 08:20 »
Sto se tice tog bespomucnog poredjenja brendova kk partizan i fk zvezde.
ajd da poredimo iako su dva sporta u evropi jednostavno daleko jedan od drugog.
FK Zvezda je brend napravila u SFRJ. U ligi koja je bila medju 8-9 u Evropi a sam Zvezda je bila medju 10 najuspjesnijih klubova u momentu sankcija i dugo prije toga.
KK Partizan niti je bio najuspjesniji u SFRJ i bio je po prepoznatljivosti 3. klub uz SFRJ tako da tu nema neke slicnosti.
Uz sve postovanje prema KK Partizan ovo su samo fakti.

Evo,odustajem od poredjenja. Predajem se.Ubijedili ste me.

FK Crvena Zvezda je veci brend od FK Partizan.
KK Crvena Zvezda je veci brend od KK Partizan.

Hvala na faktima, ne znam ni sta mi bi da pokusavam.

Nije naravno.
Ko je to rekao.
Posto si pogresno shvatio u onoj Jugoslaviji JUgoplastika i Cibona su bili uspjesniji i prepoznatljiviji od Partizana koje je bio sve to ali samo za Srbiju.

Ali istorija nije stala 1991.     
Danas jedan od tih klubova praktično ne postoji, niti je bilježio ikakve značajnije rezultate u zadnjih 20 godina.
A ovaj drugi zadnjih 5-6 godina bukvalno vegetira, što bojim se, slijedi i nama u nekom narednom periodu, ako se ovako nastavi.

Od raspada SFRJ Partizan je bez ikakvog premca, i ubjedljivo je najpominjanije ime u evropskim i NBA košarkaškim krugovima.

Tako da Partizan jeste najveći brend u košarci na ovim prostorim.   
Za fudbal npr mislim da i pored toga što smo bili daleko uspješniji u post--SFRJ periodu, to nije bilo dovoljno da se dostigne vaš legacy iz doba bivše države koji je zaokružen 1991.

Pricao sam o vremenu SFRJ.
Ne vidim u cemu se ne bi slozio sa ovim sto si anveo.

p.s.

Jebo te legasi i heritedz :)