Trazili ste - citajte.
Napokon je pocelo, posle skoro tri meseca. I naravno - bulja od vremena. Magla, temperatura oko nule, sitna kisica. I protivnik koji ne zeli da igra fudbal. Bas sramota, oni nisu presli centar vise od par puta, ne znam ni da li su uopste sutnuli na gol (u okvir gola sasvim sigurno nisu). U takvoj "igri" bez prave igre, gde priotivnik nema apsolutno nikakve ambicije prema napred, tesko je uopste proceniti na kom smo mi uopste nivou. Odbrana pogotovo, jer me interesovalo kakav je ovaj Frimpong, ali sta reci kada niko nije imao uopste ni priliku da pokaze sta (ne) zna. Ofanzivno su nam bekovi, medjutim, izgledali, prilicno solidno. Andjelkovic je imao nekoliko sjajnih prodora I dobrih centarsuteva, Petkovic je takodje bio dobar i cak je i dao gol, valjda prvi u klubu. Ispred odbrane Donald sasvim solidan, kao i Le Talek. Obojica su, medjutim, povredjeni. Nasuprot njima Kanga, koji je odigrao jednu od najlosijih partija u klubu. Mnogo je gresio u predaji i cesto pravio lose izbore. To prilicno brine, jer od njega i njegove forme dosta toga zavisi. Ruiz je takodje bio ocajan. Plavsic je medjutim odigrao jos jednu vrhunsku utakmicu. Trci kao navijen, svuda ga ima, stalno se sunja oko lopte kada je u posedu protivnika, iskace sa svih strana. Njegovim golom je probijen bunker protivnika. Gol, medjutim, ide na dusu njihovog golmana. Jeste plavsic lepo i precizno sutirao, ali je to islo ispod ruke golmana. Za Boacea vazi isto sto i za Frimponga, ne bih se usudio da dajem neki sud, coveka su bukvalno odsekli od ostatka tima. deluje da zna, robustan je, ume da bude tacno gde treba, ali mislim da je jos rano za definitivne zakljucke. Posle je usao Milijas. Podno severozapada su bila ambulantna kola za svaki slucaj, ako Miki istrci kontru...salim se. Nije se nesto rastrcao, ocekivano, ali je imao par izvanrednih kornera i dva slobodnjaka. Prvi je sutirao sa 30 m i lopta je otisla malo pored golmanove leve stative. da je isla u gol ne bi je video. Drugi put je isao na ubacivanje i Petkovic je dao gol.
Od Pazaraca nisam nesto bog zna sta i ocekivao. Zao mi je samo sto su igrali pravi antifudbal. Sokirao sam se kada sam cuo da im je trener Uske Vucicevic, jedan od mojih omiljenih igraca iz detinjstva. On je bio majstor.
Sve u svemu, pamticemo samo rutinska tri boda. Sve ostalo je uglavnom za zaborav, ukljucujuci i atmosferu. Iako je bio besplatan ulaz bilo je svega petnaestak hiljada ljudi (ruku na srce, ni vremenske prilike nisu isle u prilog nekoj boljoj poseti ali svejedno). Sever je opet gnjavio sa zavijanjima, samo na momente su pokusali da podignu atmosferu...
Idemo dalje, subota i Backa Palanka.