grof da ima barem malo obraza trebalo bi jos veceras da podnese ostavku. Terzu cemo ipak morati motkom da najurimo ...
verujem da bozovic ide na kraju sezone. a misim da u ovim okolnostima ni navijacima to nece biti neki problem. stvorila se nopravdano atmosfera medju njima da je on neki mnogo veliki trener(na osnovu prve polusezone kad je dosao),i realno terza nije ni smeo da ga skloni,sve i da je hteo,jer bi se zamerio delijama,a njemu to ne pada na pamet.
u sustini vec posle prve sezone je grof pokazao puno nedostataka i puno nejasnih i nerazumljivih odluka. secam se da sam ga kritikovao za drugu polusezonu i raspravljao se sa jednim drugom. ako su tada jos i postojale dileme oko njegovog trenerskog znanja,posle evropskih utakmica se to iskristalisalo,a nakon prvog derbija u jna i kukavicke taktike postalo je jasno da on zasluzuje otkaz,i da on sigurno nije trener koji treba zvezdi...
istina je ono sto je napisao profa, a to je da smo prvi put posle oko godinu i po dana i prvog njegovog derbija(onaj od 3-1 na marakani) izasli na derbi da igramo,a ne da se ko picke branimo i idemo na neresen rezultat. to nam se maltene svaki put u predhodnim derbijima osvetilo. sada se videlo da nismo igrali na nereseno, i da je bila jasna ideja da se ide na pobedu. pocetak utakmice do njihovog gola je bio otvoren na obe strane,uz dosta solidnu igru. bili smo tu negde,uz njihove nesto bolje sanse,sto dobrim delom mogu da zahvale nasoj odbrani,koja je i dalje dosta losa.sto je i za ocekivati,kad lukovic, koji je na nivou amatera igra na maltene najosetljivijem mestu. i to standardno,iako je i laiku jasno da on to ne moze,i da ispada smesan i pored prosecnih igraca iz nase lige,kamoli protiv partizana ili nekih ozbiljnijih protivnika. prosle godine u trecem derbiju sezone,isto na marakani(valjda je to onaj kad je sikima dao gola, izjednacio u nadoknadi everton) ja i drug smo se smejali kako lukovic izgleda.bukvalno kao zalutali amater,a kad je usao bozinov,rekli smo hvala bogu da ulazi neko sa kim on moze da se juri.
kad su dali gol,mi smo dosta pali,i tek pred kraj poluvremena poceli da igramo. odlicno smo otvorili drugo poluvreme,napadali,dali gol,imali jos jednu da kazemo polusansu. i u sustini napadali smo sve do pred sam partizanov gol. tada je partizan imao onu sansu(par min pre toga se videlo da je partizan poceo da igra i drzi loptu u nogama) pre kornera,gde je opet ispao lukovic, i otvorio se prostor. tada pada ta drugi gol,koji je sumjiv, ali nije neka greska sudije.jer kada ja posle isporenih snimaka nisam bas u potpunosti nacisto dal je faul, tu nema sudijske greske. u sustini i da je svirao niko mu a ne bi rekao. ali nije i primili smo nesrecan gol,uz naravno veliki kiks manojlovica. utakmica je u tom momentu na zalost bila gotova,i mi vise nismo ozgledali kao tim. zasto je to tako to je vec pitanje za trenera pre svega...
sve u svemu smo zasluzeno izgubili. a grof je zaokruzio ciklus. napravio je u prvoj polusezoni odlican tim i igru. da li namerno,dal slucajno ne znam(ne verujem da je bas slucajno),a onda je od tada rastavio i unistio sve sto je za kratko vreme uradio i sto je izgledalo za nase pojmove svemirski u tako kratkom periodu. vec u drugom delu sezone je bilo puno nelogicnosti,ne davanje sanse ni jednom mladjem igracu i sl, sve uz objasnjenje jurimo titulu,a imali smo ko zna vise koliko bodova prednosti. polako se razgradjuje tim i igra,a tu je najmanji problem tih nekoliko igraca koji su otisli(istina kljucnih),a mnogo vise neke druge stvari.
za to vreme partizan je napravio ekipu,napravio igru, i uigrao se, a mi na zalost nismo pogodili u zadnja dva prelazna roka ni jedno jedino pojacanje da kazes ono bas svaka cast to je bas to. kanga,boace i frimpong su solidni, ali do sada nisu pokazali da su igraci koji dominiraju i donose prevagu u derbiju,a kamoli u nekim vecim utakmicama sa jacim protivnikom(naravno mislim na evropu). jedini koji je dominirao u domacim okvirima jeste sada u ovom delu sezone kanga, ali on ni jednu jacu utakmicu nije odigrao dobro(ni evropsku, ni derbi). ova dvojica su dobri,ali to nije ni na nivou nase lige neka dominacija...
uz sve to imamo 40 igraca u timu. neki se sklanjaju,bez da se ista bolji dovode umesto njih,a pare se bacaju. i menja se tim,nema kontinuiteta. uz mnogo neshvatljivih odluka bozovica,i razloga zasto tako postypa...