to je već pitanje na dobrom tragu...
Dakle mi na toj poziciji 3 nemamo igrača koji na skupljanje i čistu loptu ne može pogoditi spot up trojku. Kalina je čovek koji pošteno zaradi svoj dinar, ono što zna radi vrhunski, ali on siroma baca cigle u rangu amatera sa betona, što se večeras fino videlo (izuzetak je ono finale plej ofa od pre dve godine kada je ušao u beast mode protiv Pavlovića, u svakom pogledu, igrački, mentalno, transcedentalno)... Prosto, protivnik zna da se sa njim može kockati (pod povoljnim oddsima).
Da se izrazim primerom, nama na toj poziciji fali recimo Kešeljev šut, sa kojim je repstacija fino šljakala taj deo igre u Dudinom mandatu. Naravno, svako pominjanje Kešelja danas u tom kontekstu je bogohuljenje, dakle radi se samo o primeru. Australija tu recimo ima onog Brokhofa, Litvanci Milaknisa, takav je recimo Hrvat Rudež, dakle igrač koji ne učestvuje u napadu sa loptom u ruci već isključivo bez lopte, ili čeka u ćošku višak da opali trojku, ili se šunja čeonom linijom da uhvati neki back door pas i zakuca.
Teoretski, Simon jeste takav igrač, ali njega malo jebu procenti. Ja nisam izvlačio krajnje brojke, ali on je ovog leta za reprezentaciju po mojoj skromnoj proceni teško iznad 20% za trojku, računajući ovih 10-ak mečeva (pripreme i Q turnir na NBG).
On oscilira, Zagorac verovatno još nespreman za to, ne znam, možda je bilo prostora za nešto, ali koncepcijski smo se opredelili za drugi tip igre.
I dalje je rano reći da smo se zajebali, ta četvrtfinalna utakmica će nas odrediti da li se vraćamo sa štitom ili na njemu.
PS
da, treba reći da bi taj deo problema bio daleko manje vidljiv sa Bjelicom, ali eto, šta da se radi