prilično realan rezultat i odnos snaga.
Moj najveći utisak je drugi gol, odnosno ona situacija 1 na 1. U nekom simboličnom značanju, tu staje čitav usud Partizana, i nemogućnost da sagledaju svoje kapacitete.
Već nekoliko meseci slušamo kako je Bojan Ostojić otkrovenje, veteran koji u svojim 30-im igra najbolji fudbal života, kako je donekle i njegovo iskustvo zaslužno za Milenkovićev transfer itd... A realnost je surova, Bojan Ostojić je klasičan rubni "prva liga-super liga" talenat koji je zahvaljujući velikom iskustvu i verovatno igračkoj inteligenciji avanzovao do Partizana sa kojim je uzeo titulu u najskromnijoj mogućoj konkurenciji.
Dečko očigledno zna fudbal, drži dobro linije, teorijski je savršeno potkovan, ali taj nivo fudbala je dovoljan ipak samo za naše livade. Za nešto više su ipak potrebne fizikalije, eksplozivnost, lateralne krenje... A Ostojićev CV ne laže, dečko za 33 godine nije izašao iz naših liga. Koliko god možda bio lokalpatriota, to ipak nije slučajno.
On je juče ostao u stavu ispred onog crnca, konstantno mu držeći pola metra do metar prednosti. Sasvim logično, jer ga dosadašnje iskustvo uči da 95% napadača protiv kojih je igrao u karijeri ne može da iskoristi taj prostor, tj. nema tehniku da jednom nogom napravi prednost a drugom šutne. Ja sam juče tu stvarno video gol... mislim da se preko 15 metara povlačio pred njim, i ovom crncu je verovatno bilo čudno kako je bez muke ušao u 16m. Lagana egezkucija, a Ostojić ruke na glavu.
Meni od početka Ostojić "smrdi", prateći kometnare navijača zadnjih meseci, niko nije spominjao problem štopera, svi su samo pričali o Sumi, nekim vezistima, napadačima... JSL kolotečina nas je sve uljuljkala da je Ostojić "beton", igrač, i da će naša odbrana biti sa njim približno kakva je bila na našim livadama.
Tu je moja jedina zamerka Ilijevu, ovaj novac pljunut za Sumu je trebao biti preusmeren na bar jednog top štopera, ma ne mora ni top, samo da je mlađi i fizički potentniji, i da ima više jakih utakmica, dakle sve ono što Ostojić nije, i nema.
Pošto su defanzivci generalno jeftiniji od napadača i "desetki", verujem da smo za pola Suminog obeštećenja mogli dovesti nekog proverenog lika, kao nekad Ivanova, ili nekog mlađeg talenta, kao nekad Savića.
Ovako, mislim da su nam male šanse i u narednom kolu Lige Evrope, jer zaista nemam ni trunke poverenja u Ostojića i Ćirka.
Ovi napred su solidni bili, igrali smo u rangu, ili malo preko svojih mogućnosti. Akcija kod gola je bila odlična, bilo je još par finih minijatura. Složio bih se za padanja, bilo je smešno, i malo sramotno. Šteta što Leo nije imao bar jedan slobodnjak, tu su nas dobro skautirali.
btw, Đurđevićeva izjava
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2017&mm=07&dd=25&nav_id=1286525 
Da sam u savezu stvarno bih uveo neki program edukacije, osnove normalne komunikacije sa novinarima, i ponašanja, kao onaj rookie program u NBA, mislim, nije da će se nešto revolucionarno promeniti, ali čisto za neki imidž fudbala kao sporta, da malo utihne ovaj kliše da su fudbaleri stvarno generalno glupi ljudi.