ostaje pitanje šta su kriterijumi za tu selekciju o kojoj pričate...
Tim iz 2010. je fantastičan, ali kao što sam i ranije pisao, njima se puno stvari poklopilo, pre svega mislim na Aleksa Marića koji napravio jedan od najvećih kvantitativnih skokova u istoriji evropske košarke, da u prelazu iz 26 u 27 godinu u kratkom periodu bude na 3 poena u proseku u ekipi koja ispada iz Endesa lige a da neposredno nakon toga bude najbolji centar Evrolige.
Druga stvar, protivnik u četvrtfinalu. Nama se tu podesio Makabi Čaka Eidsona i Alana Andersona koji je ogledni primer pucačke ekipe savršene za štopanje dobrim skautingom i timskom odbranom.
Pored Marića, još par igrača je svoje najbolje sezone u karijeri odigralo tada, Roberts i Rašić pre svega.
Uvek navodim, a video sam da se dosta ljudi slaže, čisto gledajući kvalitet tima i igre daleko jači tim smo imali 2008. godine. To je bio Partizan iz snova, ekipa koja je doslovno pucala od snage na svakoj poziciji. Nažalost, imali smo nesreću da tada u četvrtfinalu naletimo na brutalni TAU.
Planinić, Priđioni, Spliter, Rakočević, Mekdonald, Mirza, Pit Majkl, Džejms Singlton, Jasaitis... ljudi su gazili tih godina, i kasnije na f4 ih je unakazio stari janjičar Ankarali. Tada se igralo na dve dobijene u četvrtfinalu, oni nas dobiju prvu čupavo, mi ih otkinemo u drugoj u Areni 21 razlike. Majstorica u Vitoriji, držimo se fino, ali Pekmenu sude dva faula u prvoj četvrtini, i onda dva faula u napadu u drugoj četvrtini

. Naravno, to je bio kraj.
Ipak, ostaje utisak da za mog gledanja Partizana nigde nije bila tečnija i žešća košarka kao u toj ekipi, Palasio, Pero, Tepara, Uroš, Kecman, Čedo, Novica, Pekmen, Vraneš.
To je samo u kontekstu poređenja ekipa, e sad ovo, selekcija tima, verovatno ja semantički drugačije posmatram, kao vlasnik ili direktor ekipe svakako bih rađe imao ekipu 2012 koja je mlada i na dužim ugovorima nego one hit wonder sa Boom, Marićem, Robertsom itd...
btw, lađa, rispket za visoke standarde ako kažeš da iz tog tima samo Bogdan vredi

. Ti znaš za šta živiš