Autor Tema: KK Partizan 2017/2018  (Pročitano 222350 puta)

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
  • Ugled: +105/-396
    • Pogledaj profil
Odg: KK Partizan 2017/2018
« Odgovor #450 poslato: Oktobar 30, 2017, 08:14 »

Po meni ovo je najbolja selekcija od zadnje duletove pred odlazak u Moskvu i one prve vlade jovanovica.

najbolja selekcija Partizana je 12/13... dugo se neće ponoviti takva koncentracija talenta sa mladim igračima na jednom mestu. Tačno je da te godine nisu ušli u Top 16, ali kada pogledaš danas karijere tih momaka  :eek: . Poslednji trzaji Duleta Vujoševića kakvog pamtimo.

Pa ne bih se slozio bas iz razloga sto im je nesto nedostajalo da udju u top 16 a to je neki iskusan i kvalitetan igrac prije svega na pleju i naravno centru.

Talenata je bilo bas dosta ali kvaliteta u tom momentu ne bas. Bar za Evropu gdje su ipak prosli ispod ocekivanja.

Da su umjesto Tomasa ( za mene je nevjerovatno da je Partizan doveo onakvu kesu od igraca) imali iskusnog pleja i jakog centra i plej f ne bi bio samo san siguran sam.

Ovako samo se prodalo par igraca i to je to.

Van mreže deda

• Starosedelac
  • Ugled: +50/-4
    • Pogledaj profil
« Odgovor #451 poslato: Oktobar 30, 2017, 08:15 »
U pravu je Zgembo.
Malo srećnije okolnosti bi donele mnogo radosti.
Strašna selekcija talenata za koje vidimo kakve su karijere napravili.
F4 generacija nije kasnije napravila šta se očekivalo.Jedino je Novica bio na dobrom putu do povrede/a.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #452 poslato: Oktobar 30, 2017, 08:19 »
I ja se slazem za sezonu 2012/2013.

Tada se povrijedio Vesterman koji je fenomenalno otvorio sezonu i po meni je to glavni razlog sto nismo prosli dalje u EL.

Da je taj tim ostao samo jos iducu godinu zajedno... Eh.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
« Odgovor #453 poslato: Oktobar 30, 2017, 08:21 »
Jedino vredno pomena iz Partizana što je izašlo u poslednjih 10 godina je Bogdan Bogdanović sve ostalo manje više polovnjaci,tako da mi nije jasno čemu kuknjava što se dovode ne baš jeftini stranci?A kukalo se prošle i predprošle sezone kako se nema za crna leba i slično?
Kako ste vi to zamislili?Da sa svojim omladinskim pogonom šamarate Zvezdu,Cedevitu itd?
Očigledano je da se pravi tim koji će napasti sam vrh ABA lige što je sasvim legitimno jer ste stvarno smorili s kuknjavom i žalopojkama.

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #454 poslato: Oktobar 30, 2017, 08:24 »
Očigledano je da se pravi tim koji će napasti sam vrh ABA lige što je sasvim legitimno jer ste stvarno smorili s kuknjavom i žalopojkama.

Ne mozemo mi da imamo dobre rezultate, koliko mozemo da pronadjemo razloga za kuknjavu. :yawn:  A bilo ih vala ovih godina na pretek.
Voleo sam, volim ga, voleću ga ja.
Jer će ime njegovo večito da sja!

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #455 poslato: Oktobar 30, 2017, 08:35 »
I ja se slazem za sezonu 2012/2013.

Tada se povrijedio Vesterman koji je fenomenalno otvorio sezonu i po meni je to glavni razlog sto nismo prosli dalje u EL.

Da je taj tim ostao samo jos iducu godinu zajedno... Eh.

Nije se vesterman pvrijedio te sezone vec sledece kad ste usli u top 16 :).
« Poslednja izmena: Oktobar 30, 2017, 08:36 Ajkula »

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #456 poslato: Oktobar 30, 2017, 08:43 »
ostaje pitanje šta su kriterijumi za tu selekciju o kojoj pričate...

Tim iz 2010. je fantastičan, ali kao što sam i ranije pisao, njima se puno stvari poklopilo, pre svega mislim na Aleksa Marića koji napravio jedan od najvećih kvantitativnih skokova u istoriji evropske košarke, da u prelazu iz 26 u 27 godinu u kratkom periodu bude na 3 poena u proseku u ekipi koja ispada iz Endesa lige a da neposredno nakon toga bude najbolji centar Evrolige.

Druga stvar, protivnik u četvrtfinalu. Nama se tu podesio Makabi Čaka Eidsona i Alana Andersona koji je ogledni primer pucačke ekipe savršene za štopanje dobrim skautingom i timskom odbranom.

Pored Marića, još par igrača je svoje najbolje sezone u karijeri odigralo tada, Roberts i Rašić pre svega.

Uvek navodim, a video sam da se dosta ljudi slaže, čisto gledajući kvalitet tima i igre daleko jači tim smo imali 2008. godine. To je bio Partizan iz snova, ekipa koja je doslovno pucala od snage na svakoj poziciji. Nažalost, imali smo nesreću da tada u četvrtfinalu naletimo na brutalni TAU.

Planinić, Priđioni, Spliter, Rakočević, Mekdonald, Mirza, Pit Majkl, Džejms Singlton, Jasaitis... ljudi su gazili tih godina, i kasnije na f4 ih je unakazio stari janjičar Ankarali. Tada se igralo na dve dobijene u četvrtfinalu, oni nas dobiju prvu čupavo, mi ih otkinemo u drugoj u Areni 21 razlike. Majstorica u Vitoriji, držimo se fino, ali Pekmenu sude dva faula u prvoj četvrtini, i onda dva faula u napadu u drugoj četvrtini  :no: . Naravno, to je bio kraj.

Ipak, ostaje utisak da za mog gledanja Partizana nigde nije bila tečnija i žešća košarka kao u toj ekipi, Palasio, Pero, Tepara, Uroš, Kecman, Čedo, Novica, Pekmen, Vraneš.

To je samo u kontekstu poređenja ekipa, e sad ovo, selekcija tima, verovatno ja semantički drugačije posmatram, kao vlasnik ili direktor ekipe svakako bih rađe imao ekipu 2012 koja je mlada i na dužim ugovorima nego one hit wonder sa Boom, Marićem, Robertsom itd...

btw, lađa, rispket za visoke standarde ako kažeš da iz tog tima samo Bogdan vredi  :D . Ti znaš za šta živiš
« Poslednja izmena: Oktobar 30, 2017, 08:44 Zgembo Adislić »

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #457 poslato: Oktobar 30, 2017, 08:56 »
Au jebote tek sad vidim sta je ladja napisao :).

:klanja: :klanja: :klanja:

daj i nama malo toga sto si uzeo :).

Pa kad kazem selekcija mislim na to da tim vec ima odredjeni kvalitet, da ima par igraca koji ce biti nosioci sedece sezone i oko koga ce se nadogradit tim nekim jednogodcima koji donose instant kvalitet a da ima neko ko ce biti na prodaju i plus da imas bar jednog ekstra talenta.
Ovaj Partizan sve to ima.

Samo fali plej koji ce malo bolje igrat na postavčjenu odbranu i komplet ekipa.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #458 poslato: Oktobar 30, 2017, 09:03 »
E u kurac, ja sam utripivao da je Vesterman tad pokidao ligamente. Svejedno, te iduce nas je sjebala ta njegova povreda, u to sam siguran.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #459 poslato: Oktobar 30, 2017, 09:17 »
Ma cijela sezona 2013/2014 je jednostavno bila takva da nam "nije bilo suđeno" da napravimo nešto veće u EL.   Prvo ona povreda Bertansa, pa Leo i na kraju Milosavljević.

Ok, bio je tu Kinsi, pa i Pavlović, ali ja bih obojicu mijenjao da su nam samo ova 3 gore bili zdravi.
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #461 poslato: Oktobar 31, 2017, 10:16 »
Novica i Samardo čuvani za derbi.    Šteta, mogli smo i ovo uzeti.
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #462 poslato: Oktobar 31, 2017, 10:45 »
Hebga, nikad jači EC, nikad jači Limoges.

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #463 poslato: Oktobar 31, 2017, 10:46 »
Men se cini da se <marinkovic malo prokurcio.

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #464 poslato: Oktobar 31, 2017, 11:06 »
Novica i Samardo čuvani za derbi.    Šteta, mogli smo i ovo uzeti.

rekao bih da je ona pobeda u Bilbau neplanirana, i da se ovo "moralo" izgubiti. Prateći izjave Mute i neki ritam treninga i utakmica, kontam da njemu ne bi išlo u prilog da mi prođemo daleko u ovom takmičenju. Totalni fokus je bačen na ABA.

Inače, pošto sam bio prvi koji je napljuvao Mutu, moram reći da postoje određeni pomaci, ranije nego što se očekivalo. Večeras posebno je bilo kvalitetnih deonica, na obe strane terena.

NWG, kao što sam i u prvom postu najavio, igrač iznad sadašnjeg ranga Partizana.