Ne znam kako vi, ali meni je ovo jako dobra utakmica. Msm, za nivo ABA lige.
Čitao sam zvezdaške komentare pred utakmicu i po običaju od pre nekoliko godina, puno njih je bilo napaljeno, u stilu, "da ih izgazimo", "+40" , "ponizićemo ih ko nikad dosad" ... itd...itd.
ALI, nema u ovim derbi okršajima nikakvog "ponižavanja". Tj. nema
više ! Ko se seća - seća se ("Oće stoka da vas ponizi" !! )

.
Ma koliko da je Partizan loš i mi dobri, ili obrnuto, derbi utakmice pucaju od napetosti i često, neizvesnosti do samog kraja.
Partizan je večeras krenuo baš silovito. Run 'n' gun pristup gde je Zvezdi trebalo neko vreme da se sabere (i oduzme) !
Pa čak ni nakon što se "sabrala", Zvezda nije bila u stanju da se odlepi i stvori značajniju razliku.
U Partizanu starac Fočo, a/k/a Novica, kao da je otporan na godine. Nešto poput njegovog sabrata Ilića u FK JSD.
Možemo se mi zahebavati do mile volje na račun njihovih godina, ali to neće nimalo umanjiti njihov lavovski doprinos igri.
Novica je čak mnogo bitniji u KK nego što je Sale u FK.
Nama BAŠ fali Pero Antić. Feldin i bože pomozi, ali Pero je nekakav stub i temelj tima. Glavni sastojak onoga što možemo nazvati "timskom hemijom". Vodja!
U njegovom odsustvu nameće se pitanje, KO je prava zamena? Lazić? Danguba?
Neće moći...
Kako god, JSD igra odlično za sada. Najgori im je Gagara. Ali, to se moglo i očekivati. Ipak je on "naše dete"