Anketa

Tole odlazi?

Sa srecom, vrijeme mu je...
5 (29.4%)
Tole resiste!
12 (70.6%)

Ukupno glasova: 17

Anketa završena: Septembar 22, 2013, 05:03

Autor Tema: Jelen Bunkerliga  (Pročitano 258035 puta)

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
Odg: Jelen Bunkerliga
« Odgovor #885 poslato: April 24, 2014, 01:26 »
Samo mi nadjite primjer u kojoj je to komunistickoj zemlji buntovnicki klub ujedno i najtrofejniji i najmocniji. Kad nadjete,automatski se povlacim iz ove rasprave.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
« Odgovor #886 poslato: April 24, 2014, 02:24 »
Samo mi nadjite primjer u kojoj je to komunistickoj zemlji buntovnicki klub ujedno i najtrofejniji i najmocniji. Kad nadjete,automatski se povlacim iz ove rasprave.

Rusija Spartak Moskva  :D

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #887 poslato: April 24, 2014, 06:48 »
Faule, sve više me zabrinjavaš. Da li je zaista moguće da toliko nemaš pojma o istoriji zemlje u kojoj si rodjen ???

Čuj, ovako. REAKCIJA je reč - etiketa koju je izmislila VLAST. Dakle, KOMUNJARE, JNA, GOVNA koji su poubijali na stotine hiljada nevinih ljudi, koji su opljačkali i ladno prisvojili vile, imanja, fabrike… O ČEMU bre ti pričaš ???

NIKO iz te "reakcije" nije sebe tako zvao niti je kapirao šta ta reč uopšte znači. 

Pitaš se stalno (izuzetno GLUPO pitanje, moram ipak da ubacim), kako je ta "moćna JNA i moćna država" dozvolila da jedan "reakcionarski klub" toliko napreduje, pobedjuje… ovo-ono?

Ti si izgleda odrastao na crtanim filmovima. Evo, ovde su naši, a tamo su njihovi. Pa, UDRIIIIII!

Faule, bre, daj urazumi se.

"REAKCIJA", kao što rekoh, je bila etiketa kojom su en masse bili obeleženi svi gradjani FNRJ koji su pripadali porodicama koje su u "revoluciji" (nabijem ih na revoluciju) bili - pokradeni, poubijani, šikanirani, maltretirani, isterani iz svojih kuća (da bi se uselio neki polupismeni trtonja iz oblasnog komiteta) i uopšte "deklasirani", tj. prebačeni u "niži razred".

Hoćeš da kažeš da ti NE VERUJEŠ da je tamo negde, 1951. godine, bilo barem 5-6 MILIONA tako obeleženih u ex-YU? E, moj jado…

E, sad dolazimo do tvoje najsjajnije i najgenijalnije teze: "buntovnički klub (pazi, "buntovnički" !!! ovo je već dasusereš) koji postaje najuspešniji. Pa, KAKO TO, objasnite mi?"

Evo, ja ću da ti objasnim. Ali, pažljivo čitaj. Nemoj da mi se vraćaš sa ISTIM pitanjima i istim šupljim tezama! Neću da ti ponavljam lekcije, jes čuo!  :nono:

Dakle, u posleratnoj Jugoslaviji imaš na vlasti jednu totalitarnu, autokratsku, diktatorsku partiju. Obrazac preuzet iz USSR, a primenjen - s uspehom - u ČSSR, Poljskoj, Rumuniji, Bugarskoj…
Ta partija, odn. njeni članovi, su i dalje u TEŠKOJ MANJINI. Ali, eto, momci znaju kako se vlast čuva - imaš uza se policiju i vojsku. Kraj priče.

U toj i takvoj državi imaš nekoliko MILIONA ljudi koji su ZVANIČNO obeleženi kao "reakcija". Kao, "državni neprijatelji". Kao "kontrarevolucionarni element". Ali, zatvori su ipak ograničenog kapaciteta, a i besmisleno je strpati nekih5-6 miliona ljudi u ćuzu.  Zato im se daje relativna sloboda. Daju im se i bedna zaposlenja (inženjer postaje ložač; arhitekta postaje tehnički crtač… itd.). Svi ćute, ali svi znaju ko šta misli. Ovi koji su označeni kao reakcija će i dalje mrzeti iz dna duše režim , Partiju i JNA soldatesku koji su im oduzeli gotovo sve. Koji su im poubijali gotovo svakog živog.

Ovi na vlasti će ćutati - ali dobro oni znaju ko je sa njima, a ko je protiv!

I sad imaš situaciju da Srbija ima dva nova kluba u Beogradu. Jedan je stvoren OZGO, od strane moćne JNA (još kako MOĆNE!), dok je drugi nastao pod okriljem OMLADINE SRBIJE. Hteli ne hteli, vremenom tu počinje UČITAVANJE. NARAVNO da CZ nije stvorena kao klub "opozicije" ili kao "buntovnički" klub! Otkuda ti, lebati, taj pojam "buntovnički klub"? Jel ti uopšte znaš kakva je sudbina čekala svakoga koji se u toj drtžavi "bunio"?
Kakav bre "buntovnički klub".

Opet, gledao si mnogo crtaće. Nema ovde crno-belo. Loši protiv dobrih… Ima samo, zvanično protiv nezvaničnog.

Zvezdi se u tom okruženju priklanjaju gotovo svi iz tih "reakcionarnih" porodica. Prilaze Zvezdi jer ona ne širi "bratstvoi-jedinstvo", ne slavi 25. maj i ne ljubi Druga Titu. To je bilo dovoljno da masa ojađenog naroda, pogotovu iz Srbije, počne da navija za TAJ KLUB. Kao izraz prkosa i inata.
Ti bi sad da ti ja kažem da je FK CZ na dresovima nosila i napis, "FK Buntovnici" ! Ne zezaj bre!   

Baš kao što niko nije smeo zvanično da slavi krsnu slavu u Beogradu, tako niko nije smeo ZVANIČNO da navija za ZVezdu iz "buntovničkih" razloga.

Uostalom, da je bilo ko iz jsd ili iz režima pokrenuo kampanju da se CZ ugasi jer je "buntovnički klub" taj bi istoga dana završio na Guberevcu (duševna bolnica). Nikakvg BUNTA tu nije bilo, niti ikakve REGISTROVANE OPOZICIJE.

Tek, Zvezdi su se priklonile mase iz redova gradjana i porodica koje je drug Tita ugazio samo tako.  Šta su mogli? Da navijaju za Titin klub ???

Pa, ako su već opljačkani ne znači da su razum pogubili.

A što se tiče uspeha FK CZ - pa niko tu nije imao ništa da "dozvoli" ili "ne dozvoli". Leba ti, kako ti zamišljaš prvenstva u SFRJ? Par godina se pušta Hajduku, pa onda Zvezdi, pa onda
Patlidžanu… da bi ponovo, JNA preuzela kontrolu nad prvenstvom? Tako nešto?
Jebaga. Neko je morao biti najuspešniji. Kapiraš?
Stvarno, bre! Previše ima tu rupa za tvoje mladjane godine! A i Zvezda je bila PREVIŠE jaka da bi joj bila potrebna bilo kakva pomoć kod domaćih sudija.

P.S. i da, pitaj ponovo te tvoje. Hajde, čak i da ti poverujem (iako ti naravno ne verujem), leba ti, šta su ti rekli? Ko je - po njima - bio reakcija? I za koga je navijala tadašnja "reakcija"? Ajde, budi dobar kao što si obrazovan, pa mi reci šta ti "tvoji" kažu? 

« Poslednja izmena: April 24, 2014, 07:00 nyc »

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #888 poslato: April 24, 2014, 08:57 »
  štata što nema mrkija na ovoj temi!
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
« Odgovor #889 poslato: April 24, 2014, 11:22 »
Moji mi jos prije neku godinu rekose da ova vasa prica ne valja. Da li da ih pitam opet...valjda sam dobro zapamtio.

I nemoj mi reci,da su ti ljudi koje si tako definisao,ajde da ih nazovemo reakcionarima,svi odreda (ako ih je fudbal zanimao) navijali za FK Crvena Zvezda? Zasto niste dali ime klubu FK Reakcija,ne kapiram  :zbunjen:

Neslaganje sa vasim,sami rekoste,subjektivnim osjecajem je neznanje? Dobro,da znam.

Nisam dobio odgovor na to odakle reakcionaskom i potlacenom klubu onoliki trofeji,uticaj i moc u drustvu? Kako sad to? Zasto klub svemocne JNA nije imao vise uspjeha,vise navijaca,zasto nije bio uticajniji i mocniji? Valjda je logicno da neko ko je na poziciji ima svega vise,narocito ako je ta pozicija rigorozna i nemilosrdna kako je opisana?

Dule,ja sam lijepo citirao sam sebe i podebljao,sta ces jos nije mi jasno? Rekao sam da ne volim najpopularniju stvar i to je to. Nikakve alternative i opozicije nisam pominjao,to reakcionastvo ostavljam vama. Partizan nije najpopularniji klub u zemlji i drago mi je zbog toga.

Ta mitologija o panku je bar freska,moze se provjerit. Ima i dalje zivih,na obje tribine prisutnih ljudi koji su tad isli na utakmice. Uostalom, ne pada mi na pamet da se ja ubjedjujem sa tobom, ko je i bar povrsno upucen u navijacku scenu zna sta su bili grobari 80ih.

Interesantno je kako je ova prica mitologija i ne moze se prodati,ali je zato vasa surova i jedina istina i samo moje neznanje mi ne dozvoljava da povjerujem u nju  :zvizvdi:

I to zadnje,bas me zabolje sto je gradjanski sloj navijao za Zvezdu (nebitno je li istina ili nije), ako si tu ciljao, potrebu da se dokazuje ko je urbaniji i gradjanskiji ocigledno imate vi. Samo sto reakcija i manguparija jednostavno NE MOGU da prodju van kruga vasih navijaca,simpatizera,kako god.

Prvo, ne volis najpopularniju stvar i to je lepo. Ali zato volis drugu najpopularniju stvar, pa ostaje nejasno cemu onda insistiranje na prvoj.

Drugo, za razliku od tebe ja sam isao na utakmice osamdesetih. Da li je bilo ljudi na jugu koji su slusali pank? Da, bilo je. Pa? Da li je vecina navijaca Partizana slusala pank osamdesetih? Em sto je smehotresno, em sve i da jeste (a jeste eventualno jedan posto) ne vidim, ponavljam, kakve to veze ima sa ovom pricom?

Konacno, ovo sto tebe toliko "zabolje" i jeste sustina cele price, i upravo ono sto nyc objasnjava sve vreme. I to ne na onaj nacin koji ti ocigledno dozivljavas, iz neke potrebe za pijacarskim nadgornjavanjem ("mi smo urbaniji") nego iz pukog objasnjavanja istorijata dva kluba, posto je jasno da tu imamo problem sa najosnovnijim pojmovima i cinjenicama. Da, za Crvenu Zvezdu iza drugog rata, odmah po osnivanju JESTE navijao gradjanski sloj Beograda i Srbije. A da li ce ta notorna cinjenica "proci" kod tebe, iskreno, "zabolje" me. Veruj u sta god hoces. Samo nemoj ti meni koji sam iz ovog grada i koji sam na stadionima neuporedivo duze i vise od tebe objasnjavati istoriju ovdasnjeg fudbala.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže djordje

• Starosedelac
  • Ugled: +47/-24
    • Pogledaj profil
« Odgovor #890 poslato: April 24, 2014, 12:00 »
Profa je u pravu, ali odavno su te stvari izgubile svaki smisao. Enormno je vremena proteklo, danasnji klubovi nemaju nikakve veze sa onim sto je nakad bilo, pocev od sporske price pa na kraju i ideoloske.
Zamislite oksimoron, gde vodje navijaca sebe predstavljaju kao velike Srbe, patriote, pevaju cetnicke pesme, a navijaju za Crvenu Zvezdu i Partizan.  :wacko:

Ostali su samo muzeji da svedoce o nekadasnjoj velicini i ruine od stadiona.

Mladi danas se ne secaju ni 90ih, Milosevica, sankcija, rata , a kamoli posleratnog Beograda, ostataka gradjanskog drustva, OZNE itd.
Vreme prolazi...

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #891 poslato: April 24, 2014, 12:49 »
djordje, sve je to tacno...ali to ne znaci da sada treba da zaboravimo sta je bilo i kako je bilo. Bas zato i jesu bitni ovakvi Profini postovi.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #892 poslato: April 24, 2014, 04:52 »
Ne mogu vise. Uzivajte.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #893 poslato: April 26, 2014, 10:32 »
po nekim verzijama ovde, čini se da vaZCela Srbija godinama živi u zabludama bez obzira na režime i da moramo prihvatiti potpuno nove revolucionarne verzije istorije. Deretić style  :palac:

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #894 poslato: April 27, 2014, 05:37 »
Vascela Srbija nije. Ali da dobar njen deo voli da lezi na jajima vlastitih fantazija, stoji.

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #895 poslato: April 27, 2014, 07:36 »
slažem se.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #896 poslato: April 28, 2014, 10:43 »
To je lepo.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #897 poslato: April 29, 2014, 11:59 »
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=29&nav_id=841905

a pero jel sada guraju i partizan,posto i sa njima donji srem igra u ns,a ne u pecincima.

bas da vidim dal e sada ovi iz donjeg srema sada da dizu frku kao protiv zvezde kada su igrali u ns...
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #898 poslato: April 29, 2014, 12:12 »
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=29&nav_id=841905

a pero jel sada guraju i partizan,posto i sa njima donji srem igra u ns,a ne u pecincima.

bas da vidim dal e sada ovi iz donjeg srema sada da dizu frku kao protiv zvezde kada su igrali u ns...
naravno da guraju zvezdu i partizan pošto svi drugi moraju da gostuju u pećincima i toj e dovoljno da seova liga proglasi neregularnom ali klupska obojenost je slepa
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #899 poslato: April 29, 2014, 01:43 »
aha ok. ja sam tebe razumeo da si tada pricao da se po politickoj liniji gura zvezda,a ne i zvezda i partizan...

ne bih nikako rekao da je zbog toga neregularna liga.ali fss bi morao konacno da primenjuje svoja pravila,i da ne moze na svakoj livadi da se igra.tako da ako mislis da je zbog ove dve utakmice neregularna liga,mozemo reci i da je neprimenjivanjem sopstvenih pravila fss cini ligu neregularnom  ;)

ali kao sto rekoh zanimljivo je da se oko ove odluke diglo puno prasine kada je igrala zvezda,sada ne vidim nikakvo talasanje,i niko ni ne spominje to.samo je data informacije,niko ne komentarise...
« Poslednja izmena: April 29, 2014, 01:46 NenadBG »
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...