zanimljivo cim nije nesto dobro po zvezdu odmah se grobari javljaju da komentarisu
vidim mikiju se veruje kada pise ovo o duletu,ali naravno onaj deo koji nekom ne odgovara,taj deo mikijevog posta nije relevantan, i onda tu miki nema pojma,nego svi bolje znaju od njega...
zanimljivo kako su svi partizanovci sa odusevljenjem docekali ovu odluku,duletu zele sve najbolje i sl,a pri tom svi nasi igraci koji su bili u usa na koledzu retko su postajali ozbiljni igraci posle(radenovic je jedan od najsvetlijih primera,koji je postao dosta solidan igrac posle koledza,opet ipak daleko od nekog vrhunskog nivoa).vecinom su igraci odlazili kao veliki talenti,a na koledzu se nekako gubili,tj nisu imali dovoljan i ocekivan napredak. od ranijih generacija neki primeri sa relativnom dobrim karijerama su bili pecarski, pavicevic, zoran radovic... nadam se da ce i dule biti neki izuzetak i da ce on dostici nivo koji mu se vec odavno i predvidja...
sto se tice ove situacije i pregovora,jasno je da je kao sto je miki prvobitno i pisao,da ni duletov menadzer nije bas pospesujuce uticao na pregovore.jer po ovoj mikijevoj(tj duletovoj) verziji on je zeleo neko obecanje da ce imati pravu sansu(tj miki je rekao da se nadje modalitet da dobije sansu),sto je uvek problem pri pregovorima.prosto ti mozes da dobijes obecanja kluba,da ti se iznesu planovi i sl,ali ako ti njima ne verujesi trazis nesto i napisemno,retko koji klub bi na to pristao. drugi problem po ovoj prici,koji je doveo do toga da se ugovor ne potpise i pre ovog prekida u pregovorima jeste to sto je dule zeleo fiksno obestecenje. to je u neku ruku ok(mada dosta retka pojava u nasoj kosarci kada igrac potpisuje prvi profi ugovor),ali je glavna fora koliko je duletov menadzer trazio da bude to obestecenje.npr ja ne vidim da bi i jedan klub kod prvog profi ugovora igraca koji je jedan od vrhunskih evropskih talenata u svojoj generaciji pristo da to obestecenje bude ispod 1.000.000 eura.a sumnjam da bi to zadovoljilo zelje duletovih menadzera,jer se sada ta cifra cini stvarno velikom,a opet kazem rec je o velikom talentu,i ja prvi da sam neko u zvezdi ko odlucuje ne bih pristao na manje....
inace duletu sve najbolje,i da nasa reprezentacija dobije jednog vrhunskog igraca u njemu,kako se godinama to i predvidja...