Autor Tema: KK Crvena zvezda 2013/2014  (Pročitano 309151 puta)

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
Odg: KK Crvena zvezda 2013/2014
« Odgovor #960 poslato: Januar 17, 2014, 05:33 »
Bože, ogavnog li komentara! NE DAJ SE DUDULEEE! Meeetallliiiika, moj najbolji drugar!

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
-
« Odgovor #961 poslato: Januar 17, 2014, 07:17 »
Nije realno...
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže nyc

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
Odg: -
« Odgovor #962 poslato: Januar 17, 2014, 07:41 »

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #963 poslato: Januar 17, 2014, 08:43 »
ladja, problem je sto je covic seljak,a koliko god nelson nije igrao za klikere,silb je ipaknajplaceniji.pa ocigledno cova nije mogao da istrpi da ne napravi picvajz i jos jednom zvezdi drasticno smanji sanse za trofeje...  :kafa:

nyc,kako se ne umoris?  :zbunjen: :blabla:
« Poslednja izmena: Januar 17, 2014, 08:44 NenadBG »
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže nyc

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #964 poslato: Januar 17, 2014, 09:33 »
ladja, problem je sto je covic seljak,a koliko god nelson nije igrao za klikere,silb je ipaknajplaceniji.pa ocigledno cova nije mogao da istrpi da ne napravi picvajz i jos jednom zvezdi drasticno smanji sanse za trofeje...  :kafa:

nyc,kako se ne umoris?  :zbunjen: :blabla:

Dok me ne opsuješ - ne javljam se  :cigara:

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #965 poslato: Januar 19, 2014, 09:29 »
danas inace dobra igra,mada moglo je i bolje.dzenkins i bobi odlicni.jaka je u velikom padu forme,nadam se da ce uskoro izaci iz kanala,posebno sto imamo sada manjak na spoljnim pozicijama i on ima veliku minutazu.drago mi je sto se mali stankovic upisao. radonjic kao i uvek uplasen,i nepotrebno je toliko cekao da pusti klince u igru.posebno sto je tejic dokazao da na njega moze da se racuna u seniorskoj konkurenciji,nekada u krajnjem slucaju miinut,nekada mozda i 10-15,ali ne mora da se ceka da se utakmica resi da bi dobio sansu,jer igra i rezultat ne trpe kada je on u igri.
inace vidi se kako igraju lazic i simon kada nema silba.drugacije je kada si rezervni igrac,kada igras 15min i kada ti je iskljucivo zaduznje odbrana,a drugacije kada su sada nih dvojica bitni igraci,tj treba da nadoknade silbov izostanak.
dosta je vazno da je bobi bio odlican,posebno sto to nije tako izgledalo na pocetku.on cini mi se najvise trpi silbovim odlaskom,jer ima mnogo manje upotrebljivih lopti...

inace definitivno iako nisam verovao u to silba je oterao radonjic ne covic.od pocetka decembra radonjic je trazio da se nadje zamena za silba i da se ovaj otera.i sa tom odlukom zacudjujuce cova nema nikakve veze. to pricaju prvo svi ljudi koji imaju iole bilo kakve kontakte u klubu,a danas sam to cuo i od druga koji poznaje cvetkovica.pre neki dan se cuo sa njim,i ovaj mu je to rekao.a s obzirom da je u klubu bio do pre 2nedelje upucen je u to(on mu je i rekao da od decembra radonjic to trazi)...

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #966 poslato: Januar 19, 2014, 10:40 »
Pominje se Matt Walsh kao zamjena za Šilba.
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #967 poslato: Januar 20, 2014, 09:16 »
Sramota od toliko male posete.
1890 ljudi.

John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #968 poslato: Januar 20, 2014, 09:19 »
  kako je krenuo čović da sere ostaće mu samo oni njegovi iz železnika na tribinama :nono: 
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže nyc

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #969 poslato: Januar 20, 2014, 09:02 »
Koji paradoks (ironija? glupost?) da Čovke kao odgovara "navijačima" u vezi Radonje. KOJI BRE NAVIJAČI? Onih 8 koji nešto zvižde i urlaju? A juče u Pioniru "ultrasi" iz Ljubljane nadglasali naših 213 "navijača". Šta uradiše oni idioti sa tribine, majko moja.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #970 poslato: Januar 21, 2014, 01:23 »
mikijev post o duletu risticu,da posle coviceve verzije procitao i duletovu...

Citat
Sa Duletom Ristićem sam se video u četvrtak uveče,bio je samo jedan dan u Beogradu da se pozdravi sa prijateljima...a već u subotu ujutru je iz Budimpešte otputovao za Ameriku gde mu sledi pola godine igranja u srednjoj školi,a potom od juna najverovatnije odlazak na koledž Arizonu.To još uvek nije 100% sigurno jer mu od marta meseca slede pregovori,ali su oni najkonkretniji i najviše zainteresovani pa će najverovatnije otići upravo na taj koledž koji ima prestižni košarkaški program i fenomenalne uslove za igru i trening,fenomenalne kampove...ma bukvalno sve u rangu NBA ekipe.
Duleta je inače kontaktirao pomoćni trener Arizone koji ga želi pošto poto i može da mu obeća solidnu ulogu u timu jer Arizona narednog leta ostaje bez čak tri unutrašnja igrača koji će izaći na draft 2014.
Razgovorao je i sa trenerom srednjoškolske ekipe koji je veoma uzbuđen što on dolazi i ima velike ambicije tj nada se da bi svakako uz Riletovu pomoć trebali da izbore plasman na završni turnir srednjoškolskih ekipa koji će se održati u NY u Medison Skver Gardenu.
Detaljno smo popričali o svemu,pa ću razjasniti istine radi još neke nedoumice i pitanja koje se provlače po medijima i forumima...preneću vam sve onako kako je on meni ispričao i mogu da kažem da uopšte ne sumnjam u tačnost njegove priče jer ga godinama lično znam pa znam i da je veoma dobar i fino vaspitan momak.

Što se tiče propalih pregovora sa Zvezdom...njegovi pregovori su započeli posle utakmice koju smo igrali protiv Zadra u Železniku,i on je igrao na tom meču.Duleta je zastupao menadžer Delić i to je još letos saopšteno Čoviću koji je tada izrazio ogromno zadovoljstvo sa tom činjenicom i naglasio da sa dotičnim menadžerom ima vrlo dobru saradnju.Ovo pišem upravo jer je u novogodišnjem intervjuu za list Sport istakao upravo obrnuto tj da je menadžer bio vrlo nekorektan,da je vrbovao Duleta i da ga odvodi u Ameriku.
Vraćam se na pregovore...nisu ranije počeli jer je u to vreme Zvezda imala puno gostovanja i Dule je mahom sa timom bio van Beograda,a tek posle tog pomentog meča sa Zadrom to je intenzivirano.Pregovori su išli po sistemu toplo-hladno i dve "struje" su istovremeno pregovarale sa Riletom.Jedna je naravno Čović,dok su drugu činili ljudi politički orjentisani (brat od Vučića i još neki,nisam se ni trudio da zamaptim).
Sve vreme ta druga struja se max trudila da se što pre potpiše ugovor i Rile mi je naglasio da su sve vreme pregovora bili izuzetno korektni.Za to vreme je Čović igrao toplo-hladno i dešavalo se da dođe na sastanak i priča mu kako sledeće sezone želi da upravo na njemu gradi igru Zvezde i da će on biti prvi centar.Potom na sledeći sastanak dođe i saopšti mu kako ne razume šta on odugovlači i šta ima da odugovlači i krene da mu preti da će ga otpustiti i naći mu zamenu.
Dule je mlad momak i na nekog toliko mladog svakako čudno i loše utiče ovolika količina kontradiktornosti.
Sasvim mu je nelogično delovalo da mu neko nudi mesto prvog centra kao još nedokazanom igraču,baš kao što nije želeo ni ovo drugo...da bude zamenjen tj oteran.
Takođe,Dule je želeo da se u ugovoru na neki način zaštiti tako što će biti precizno definisano obeštećenje dok je Čović bio za to da ta cifra ne bude striktno definisana već da on sam odredio brojku u slučaju da postoji interesovanje za njega.Takođe,Dule je želeo da se na neki način nađe modalitet da u slučaju da vredno radi i trenira,dobije u narednoj sezoni neku veću šansu...naravno,sve uz uslov da to zasluži treninzima i ponašanjem ali je želeo da na neki način oseti sigurnost da će dobiti pravu šansu.
Moram da naglasim da mi je više puta ponovio da je njegova želja (baš kao i njegovih roditelja) bila da ostane u Zvezdi i da se tu razvije kao igrač.A ponude i interesovanja je imao još odavno,minimum nekih pola godine i iz Evrope i iz Amerike.Priča oko toga da su pregovori propali zbog količine novca koju je Ristić tražio ili zbog dužine ugovora su potpuno NETAČNI !
Ristiću je nuđeno da potpiše ugovor na 3 i po sezone i sa time su obe strane bile saglasne.Ugovor je trebao da bude stepenast i svake sezone bi dobijao sve više novca,a visina ugovora je bila u rangu najboljeg ugovora koji je potpisan sa prvotimcem iz generacije 1995.godište.O ciframa neću namerno jer to smatram nepristojnim,ali je bitno istaći da je to daleko manje od cifara koje su pominjane po medijima i po raznim forumima (uključujući i ovaj) i svakao bitno manje od cifara koje dobijaju već dokazani prvotimci.
Zbog novca nisu propali pregovori jer mi je Dule više puta naglasio da je to što mu je nuđeno itekako njemu dovoljno i da bi mogao sasvim pristojno da živi.Takođe mu je odgovarala u potpunosti i dužina ponuđenog ugovora.Jedini i najbitniji razlog zbog čega se odlučio da ode u Ameriku je način na koji su vođeni pregovori,igre toplo-hladno i naglasio mi je više puta da sa takvom pričom nije mogao apsolutno da se pouzda koliko će mu se pružiti šansa i da li će je uopšte dobiti.
Naglasio mi je i da mu se menadžer nije mešao u odluku uopšte i da je rekao da će ga podržati šta god da odluči...i onda mi je rekao,citiram : Bilo mi je veoma teško jer su sa jedne strane svi bili za to da ostanem,a sa druge strane su mi se nudili extra uslovi u Americi i zaista prava konkretna šansa.I samo sam jedno veče prelomio, SAM, i odlučio da ne potpišem i da odem najpre u high school a potom na koledž.
I to je saopštio na pregovorima...jedna struja mu je rekla da prihvata njegovu odluku i da ode da se pozdravi i oprosti od prvog tima što je on i učinio.Radonjić mu je na pozdravljanju naglasio da misli da greši ali da mu želi sve najbolje.
Čović je poludeo kada je saznao za to,svašta mu je rekao i sam taj njihov poslednji susret je završio veoma mučno i dodao da će na sve načine pokušati da spreči njegov odlazak u USA uz pomoć advokata.To je bilo pred novu godinu,a Dule reče da je novu godinu dočekao nikad u gorem raspoloženju.
Dule je odlučio šta je odlučio i povratka nije bilo.Zbog NCAA pravila je prekinuo saradnju sa Delićem,a obzirom da nije igrao na ugovore već samo uz stipendiju - ne postoje prepreke da on zaigra na koledžu.
Naravno pre toga mu predstoji polusezona u srednjoj školi,koju takođe želi da odigra što je bolje moguće.
Ono što je sigurno,pri potpisivanju prvog zvaničnog ugovora za neku ekipu,taj tim će biti u obavezi da nadoknadi Zvezdi sumu koja je otišla za stipendiranje Ristića.To je neka cifra tek na nivou petocifrene i svakako da su apetiti Čovića bili da više zaradi na ovom mladom extratalentovanom igraču.
Što se tiče ambicija Ristića,rekao mi je da želi da igra što više,da proba da napreduje i da naravno ode na Arizonu.Dugoročne planove nema,jednostavno je svestan da još puno mora da trenira i napreduje i da će tek za koju godinu ako karijera bude išla pravim željenim tokom moći da razmišlja ima li kvalitet za NBA ili se vraća u Evropu.Naravno,ono što mu svakako sledi je da će tamo steći diplomu sa kojom će moći da radi i živi čak i ako se uopšte ne bude bavio košarkom...a ja svakako mislim da je rođen da bude košarkaš i to sam mu i rekao.
Napisaću i oko špekulacija čiji je navijač i pisanja po nekim forumima da je partizanovac i da planira da potpiše jednog dana za Partizan,a moguće već posle koledža.Svi koji znaju Duleta lično,znaju i da je on bio partizanovac kao klinac.Ali,to godinama već nije slučaj.Kako on meni reče,kada igraš za nekoga,osetiš i pripadnost.Ja sam zvezdaš i to ću ostati,baš kao i moji najbliži (pričao mi je o klincima koji su najbliža rodbina kako skupljaju sličice i kako je kompletna priča crveno-bela u bližoj i široj njegovoj okolini).
Više puta mi je naglasio da je uvek najbolje igrao protiv Partizana kroz kompletnu juniorsku karijeru u Zvezdi i da ne zna kako će mu proći karijera ali je više puta naglasio da šta god da se dogodi - za Partizan NIKADA neće igrati.To je izgovorio kristalno jasno i za mene je tu stavio tačku na sve špekulacije po tom pitanju.A ako se ikada bude vraćao u Evropu,reče mi da bi Zvezda svakako imala prednost (ako ga bude želela),a potom svi ostali.Zbunjen jeste,pomalo i ljut,ali nije ogorčen i Zvezdu smatra svojim klubom.
O sadašnjoj situaciji u Zvezdi mi je rekao da je extra problem odlazak Šilba i da nije video igrača koji toliko sve ume i može sa loptom,ali da svakako nije dao maksimum.Dule mi reče da je njegov stav da je smatrao da Šilb najbolje čuva za kraj i da bi svakako svoje najbolje igre prikazao u finišu sezone...ali,nije ostao.
Pitao sam ga i za prognoze oko nastavka sezone...rekao mi je da zavisi dosta od toga ko će doći i da li će neko doći umesto Šilba ali da dok je on bio u timu (a to je od letos pa do nove godine) atmosfera bila jako dobra i nije bilo nikakvih trzavica unutar tima.Naprotiv.Rekao je da je tim čak i bez Šilba jak i konkurentan,a na moju opasku da je Partizan sada jači i da je za mene favorit da opet uzme sve,rekao mi je : Videćemo Miki,ja verujem i nadam se da Zvezda može bar nešto da uzme.Pratiću kako igramo i navijaću.
Eto toliko,našao sam vremena da napišem sve nadugačko i naširoko isključivo zbog onih koje zanima šta se dešavalo vezano za ovog mladog talentovanog igrača,baš kao i sa željom da bar pokušam da prenesem priču iz njegovog ugla.

www.dodaj.rs/f/1j/ND/paTkbWa/dm.jpg

Van mreže srdjan dimitric

• Starosedelac
  • Ugled: +6/-3
    • Pogledaj profil
« Odgovor #971 poslato: Januar 21, 2014, 01:34 »
bravo za mikija, duletu zelim sve naj, pa da ga vidimo u dresu srbije

ako se bude posle koledza vratio u zvezdu znacu da je propao  ;)

Van mreže ramkens

• Starosedelac
  • Ugled: +0/-0
    • Pogledaj profil
« Odgovor #972 poslato: Januar 21, 2014, 01:51 »
Ako se zaista bude morao vraćati posle koledža što se Duleta tiče u obzir dolazi samo jedan klub ;)

Unače lepo sam tokom proteklih godinu dana govorio da on neće potpisati profi ugovor sa ovim klubom, a mnogi su me ubeđivali u suprotno, pogotovo uvaženi nenadBG  :))
« Poslednja izmena: Januar 21, 2014, 01:53 ramkenjs »

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #973 poslato: Januar 21, 2014, 11:48 »
zanimljivo cim nije nesto dobro po zvezdu odmah se grobari javljaju da komentarisu  :zvizvdi:
vidim mikiju se veruje kada pise ovo o duletu,ali naravno onaj deo koji nekom ne odgovara,taj deo mikijevog posta nije relevantan, i onda tu miki nema pojma,nego svi bolje znaju od njega...

zanimljivo kako su svi partizanovci sa odusevljenjem docekali ovu odluku,duletu zele sve najbolje i sl,a pri tom svi nasi igraci koji su bili u usa na koledzu retko su postajali ozbiljni igraci posle(radenovic je jedan od najsvetlijih primera,koji je postao dosta solidan igrac posle koledza,opet ipak daleko od nekog vrhunskog nivoa).vecinom su igraci odlazili kao veliki talenti,a na koledzu se nekako gubili,tj nisu imali dovoljan i ocekivan napredak. od ranijih generacija neki primeri sa relativnom dobrim karijerama su bili pecarski, pavicevic, zoran radovic... nadam se da ce i dule biti neki izuzetak i da ce on dostici nivo koji mu se vec odavno i predvidja...

sto se tice ove situacije i pregovora,jasno je da je kao sto je miki prvobitno i pisao,da ni duletov menadzer nije bas pospesujuce uticao na pregovore.jer po ovoj mikijevoj(tj duletovoj) verziji on je zeleo neko obecanje da ce imati pravu sansu(tj miki je rekao da se nadje modalitet da dobije sansu),sto je uvek problem pri pregovorima.prosto ti mozes da dobijes obecanja kluba,da ti se iznesu planovi i sl,ali ako ti njima ne verujesi trazis nesto i napisemno,retko koji klub bi na to pristao. drugi problem po ovoj prici,koji je doveo do toga da se ugovor ne potpise i pre ovog prekida u pregovorima jeste to sto je dule zeleo fiksno obestecenje. to je u neku ruku ok(mada dosta retka pojava u nasoj kosarci kada igrac potpisuje prvi profi ugovor),ali je glavna fora koliko je duletov menadzer trazio da  bude to obestecenje.npr ja ne vidim da bi i jedan klub kod prvog profi ugovora igraca koji je jedan od vrhunskih evropskih talenata u svojoj generaciji pristo da to obestecenje bude ispod 1.000.000 eura.a sumnjam da bi to zadovoljilo zelje duletovih menadzera,jer se sada ta cifra cini stvarno velikom,a opet kazem rec je o velikom talentu,i ja prvi da sam neko u zvezdi ko odlucuje ne bih pristao na manje....

inace duletu sve najbolje,i da nasa reprezentacija dobije jednog vrhunskog igraca u njemu,kako se godinama to i predvidja...
« Poslednja izmena: Januar 21, 2014, 12:06 NenadBG »

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #974 poslato: Januar 21, 2014, 12:38 »
  naravno da više verujem mikiju nego čoviću!          u srbiji sve ide naopako pa što ne bi i u kkcz gde umesto da potpišu Ristića i dovedu Jokića opet krećemo starom dobor poznatom taktikom kupovine gotovih igrača kao što smo doveli tadiju a sad jurimo nabrzaka još jedno pojačanje(čujem a jurimo i bertransa starijeg) Mnogo puta se to pokazalo kao loše ali pameti nema pa nema!   
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine