Autor Tema: Premier League - Engleska  (Pročitano 370004 puta)

Van mreže Hugo

• Starosedelac
  • Ugled: +123/-4
    • Pogledaj profil
Odg: Premier League - Engleska
« Odgovor #1035 poslato: Decembar 22, 2015, 05:02 »
eh taj wenger, pa on je od zokija mamica izgubio  :smeh3:
I'm at the age where every new word that I learn is a word I didn't need anyway.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1036 poslato: Decembar 22, 2015, 09:57 »
Laki, Arsenal ima 60.000 sezonskih karata. Zato i jesu izgradili Emirates.

A sto se ostalog tice, sad, sta je starije, kokoska ili jaje. Ok, jasno je da vrhunski premijerligaski fudbal vise nije i ne moze da bude radnicka zabava kakav je bio pre 40 godina. Uostalom, ceo koncept lige i jeste pravljen da bi usle velike pare. A ulaznice jesu (uz transfere, TV prava i prodaju dresova) glavni izvor zarade.

Prosto, to je tako. Fudbal je biznis odavno. To ima svojih dobrih i svojih losih strana.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1037 poslato: Decembar 22, 2015, 01:17 »
Kakve Nemci imaju stadione a i dalje grade Englezi mogu samo da sanjaju...i to ne samo prva liga...u Cvajti većina stadiona ima standarde da igra LŠ..

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1038 poslato: Decembar 22, 2015, 01:28 »
Englezi imaju sjajne stadione, prave hramove fudbala. Svi drugi o tome mogu samo da sanjaju. A ako je rec o savremenim fancy arenama po cemu je Alianz bolji od Emiratesa, Salke od City grounda, Dortmund od Anfielda ili pak Berlin od Vemblija?

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1039 poslato: Decembar 22, 2015, 01:42 »
Englezi imaju sjajne stadione, prave hramove fudbala. Svi drugi o tome mogu samo da sanjaju. A ako je rec o savremenim fancy arenama po cemu je Alianz bolji od Emiratesa, Salke od City grounda, Dortmund od Anfielda ili pak Berlin od Vemblija?

Vembli je nacionalni stadion na kojem igra samo reprezentacija i FA cup ili PO za ulazak u ligu..čemu spominjanje Wemblija?

Govorim u globalu...pogledaj kakve stadione imaju Borusija M. pa jedno selo Hofenhajm pa Volsfurg i klubovi sličnog ranga u Engleskoj ni blizu..ali ni blizu...jedna Alianz arena je i danas svemirski brod za Emirate po svemu iako je starija koju godinu..

Da zaboravio sam i stadion Ajntrahta pa novi stadion Študgarta,Werdera itd.

U Engleskoj imaš 3-4 moderna i nova stadiona a u Nemačkoj 15!Ako ne i više.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1040 poslato: Decembar 22, 2015, 02:19 »
Poznato mi je cemu sluzi Vembli. Ti si pominjao stadione, Vembli je stadion. Pa? To sto na njemu ne igra redovno neki klub nema veze jer je ovde - ispravi me ukoliko se varam - rec o fudbalskoj infrastrukturi.

Ne rece mi po cemu je to Alianz "svemirski brod" za Emirate? Mozda zato sto svetli spolja ili ima neki bitniji razlog? A tek ovo da u Engleskoj imas 3-4 "moderna" stadiona nema veze sa zivotom.

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1041 poslato: Decembar 22, 2015, 02:44 »
Poznato mi je cemu sluzi Vembli. Ti si pominjao stadione, Vembli je stadion. Pa? To sto na njemu ne igra redovno neki klub nema veze jer je ovde - ispravi me ukoliko se varam - rec o fudbalskoj infrastrukturi.

Ne rece mi po cemu je to Alianz "svemirski brod" za Emirate? Mozda zato sto svetli spolja ili ima neki bitniji razlog? A tek ovo da u Engleskoj imas 3-4 "moderna" stadiona nema veze sa zivotom.

Old Traford posle 8 rekonstrukcija i 4 povećanja kapaciteta.
Emirati,Vembli novi...Stadion Man.City-a je u izgradnji...Totenhemov i Čelsijev su renovirani još krajem 90-ih
Enfild takođe renoviran pre 15-ak godina ako ne i više...tačnije za EP1996 isto kao i St,James i stadion Svetslosti u Sanderlendu,da i Sautemptonov je relativno nov.

Ostalo su sve manje više klasični engleski stadioni isti kakvi su bili i pre 100 godina od Gudison parka,Vila Parka,Krejvin Kotidža itd...Ne kažem da je to loše svi su oni ušminkani i sređeni.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1042 poslato: Decembar 22, 2015, 03:00 »
Pa? Svi stadioni su detaljno sredjeni za EURO 96, pa je onda bio jos jedan talas modernizacije krajem devedesetih i pocetkom dvehiljaditih, Emirates nov, Vembli rekonstruisan, Kardif nov novcat sa pokretnim krovom, Olimpijski u Londonu na kome ce igrati ili Totenhem ili Vest Hem nov novcat, City nov novcat, Sautempton nov, Ribok nov itd. itd da o Cempionsipu ne govorim....zaista ne vidim o cemu se ovde radi. Jel po tvom misljenju stadioni treba da se renoviraju na svakih dve godine da bi bili moderni?

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1043 poslato: Decembar 22, 2015, 04:16 »
Pa? Svi stadioni su detaljno sredjeni za EURO 96, pa je onda bio jos jedan talas modernizacije krajem devedesetih i pocetkom dvehiljaditih, Emirates nov, Vembli rekonstruisan, Kardif nov novcat sa pokretnim krovom, Olimpijski u Londonu na kome ce igrati ili Totenhem ili Vest Hem nov novcat, City nov novcat, Sautempton nov, Ribok nov itd. itd da o Cempionsipu ne govorim....zaista ne vidim o cemu se ovde radi. Jel po tvom misljenju stadioni treba da se renoviraju na svakih dve godine da bi bili moderni?

Ne.Samo kažem da ih Nemci imaju više i da su uglavnom iz temelja novi.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1044 poslato: Decembar 22, 2015, 04:30 »
Ne. Ti kazes da u Engleskoj postoje 3-4 moderna stadiona. Sto, ponavljam, nema veze sa zivotom.

Medjutim, i dalje ne vidim poentu. Nemci imaju stadione koji su moderniji od engleskih modernih stadiona? Sve i da je tako (a nije), sta nam to govori?

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1045 poslato: Decembar 22, 2015, 04:41 »
Prosto, to je tako. Fudbal je biznis odavno. To ima svojih dobrih i svojih losih strana.

Ja za dobru stranu ne znam.
Kada bi nabrajao loše strane, post bi bio poprilično dugačak, a iskreno mrzi me da pišem.

Reći ću samo jedno. Zbog tog biznisa ispaštaju manje lige, manje zajednice i na kraju ispaštaju nacinalna prvenstva.
Da su englezi zadržali koncept ne više od tri stranca u timu, od mene bi dobili najveću moguću podršku.
Ovako, sa aspekta sportskog posmatranja, UVEK navijam protiv njih, pa čak i da igraju i sa odvratnim parom Barsom ili Realom.
Lično želim im da se uruše, da se svedu na nivo kvaliteta škotske premijer lige i da tu ligu prestanu globalno da prate.

PS: Da li znaš koliki broj arsenalovih navijača žali za Highbury-em?
I odakle ti to da imaju toliki broj sezonskih? To znači da Emirati koji primaju 60 000 ljudi je konstantno pun i da nema karata u slobodnoj prodaji? Mislim da si pogrešio.
John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1046 poslato: Decembar 22, 2015, 04:53 »
A šta misliš Laki kako im je kad znaju da im se stadion u sred Londona zove EMIRATI.... :whistling: da im je neko pričao pre 15-20 godina da će se tako popišati po svojoj istoriji i tradiciji na koju su više nego iko u Evropi toliko ponosni.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1047 poslato: Decembar 22, 2015, 05:02 »
Pa sad ne moze se reci da nista nije napredovalo na organizacionom, infrastrukturnom, kvalitativnom i kvantitativnom planu. To je nebo i zemlja u odnosu na period pre devedesetih.

Manje lige i manje zajednice su ispastale i kada nije bilo Bosmana, jer nesto ne znam da su se evropske zvezde lomile da prelaze u manje lige. Nisu, prosto i tada je vazila ista logika kapitala, samo na drugom, nizem nivou. Uvek je tu postojao krug od 4-5 najboljih (i najbogatijih) evropskih liga. Sto je sada razlika jos veca, druga je prica.

Ne vidim sa druge strane zasto su ti bas Englezi krivi...niti su oni izmislili Bosmana, niti je jedino kod njih ukinuto ogranicenje u broju stranaca...niti je ukinuto bas prvo kod njih.

Sto se Hajberija tice, evo ja prvi zalim za njim jer sam bio na tom stadionu i to mi je jedna od najdrazih uspomena u mom dugotrajnom fudbalskom zivotu. Ali to je vec druga prica. To se tice vladavine prava: severnolondonska opstina nije dozvolila prosirenje kapaciteta Hajberija (tamo detaljni urbanisticki planovi postoje da bi se postovali), Arsenal nije mogao da udje u ozbiljnu trku za trofeje sa kapacitetom od 39.000 (cak su LS igrali na Vembliju), i morali su da podignu novu novcatu arenu niti kilometer dalje (Esburton Grouv). Arsenalovi navijaci koliko zale za starim Hajberijem toliko su i ponosni na Emirejts jer je pokazatelj velike finansijske moci kluba u novoj eri.

A sto se karata tice, ima ih u slobodnoj prodaji, po par stotina do hiljadu dve. Zato na listama cekanja za pojedine utakmice imas i po vise hiljada imena.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1048 poslato: Decembar 22, 2015, 05:05 »
A šta misliš Laki kako im je kad znaju da im se stadion u sred Londona zove EMIRATI.... :whistling: da im je neko pričao pre 15-20 godina da će se tako popišati po svojoj istoriji i tradiciji na koju su više nego iko u Evropi toliko ponosni.

Da, jako im je lose. To se vidi po prosecnoj poseti i bojkotu Emirata. Bas su se popisali po svojoj istoriji sto su uzeli stotine miliona sponzorstva i dobili najmoderniji moguci stadion, treci po kapacitetu u zemlji i sto su ga na odredjeno vreme nazvali po sponzoru. Kakav udarac na tradiciju... :udaraozid:

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1049 poslato: Decembar 22, 2015, 05:20 »

Da, jako im je lose. To se vidi po prosecnoj poseti i bojkotu Emirata. Bas su se popisali po svojoj istoriji sto su uzeli stotine miliona sponzorstva i dobili najmoderniji moguci stadion, treci po kapacitetu u zemlji i sto su ga na odredjeno vreme nazvali po sponzoru. Kakav udarac na tradiciju... :udaraozid:

Dobro skupo su se prodali.. :zbunjen:

Da i vidim koliko im je Emirates pomogao u osvajanju trofeja..... :smeh3:   od srušenog Hajberija osvojili su koliko tituia?NULA...a prošlo 10 punih godina.
« Poslednja izmena: Decembar 22, 2015, 05:23 ladja »