Pa sad ne moze se reci da nista nije napredovalo na organizacionom, infrastrukturnom, kvalitativnom i kvantitativnom planu. To je nebo i zemlja u odnosu na period pre devedesetih.
Manje lige i manje zajednice su ispastale i kada nije bilo Bosmana, jer nesto ne znam da su se evropske zvezde lomile da prelaze u manje lige. Nisu, prosto i tada je vazila ista logika kapitala, samo na drugom, nizem nivou. Uvek je tu postojao krug od 4-5 najboljih (i najbogatijih) evropskih liga. Sto je sada razlika jos veca, druga je prica.
Ne vidim sa druge strane zasto su ti bas Englezi krivi...niti su oni izmislili Bosmana, niti je jedino kod njih ukinuto ogranicenje u broju stranaca...niti je ukinuto bas prvo kod njih.
Sto se Hajberija tice, evo ja prvi zalim za njim jer sam bio na tom stadionu i to mi je jedna od najdrazih uspomena u mom dugotrajnom fudbalskom zivotu. Ali to je vec druga prica. To se tice vladavine prava: severnolondonska opstina nije dozvolila prosirenje kapaciteta Hajberija (tamo detaljni urbanisticki planovi postoje da bi se postovali), Arsenal nije mogao da udje u ozbiljnu trku za trofeje sa kapacitetom od 39.000 (cak su LS igrali na Vembliju), i morali su da podignu novu novcatu arenu niti kilometer dalje (Esburton Grouv). Arsenalovi navijaci koliko zale za starim Hajberijem toliko su i ponosni na Emirejts jer je pokazatelj velike finansijske moci kluba u novoj eri.
A sto se karata tice, ima ih u slobodnoj prodaji, po par stotina do hiljadu dve. Zato na listama cekanja za pojedine utakmice imas i po vise hiljada imena.