nenade, napisao sam "domaći stranac" pod navodnicima, čisto čisto kolokvijalno, da bih naglasio razliku između onoga što sam posle rekao, igrač koji ostaje više godine i "one and done" za jednu sezonu.
Što se tiče Vestermana i Bertansa, DA, princip je isti (dakle domaći stranac), samo se u klubu neko preračunao (tj. došlo je do pogešnih procena finansija, krađa, mešetarenja, svega onog što đorđe pominje) pa nisu ostali već su otišli za dž. zbog neisplaćenih plata.
PS.
Kada ovo pominjem, zar na isti način nije otišao i Bjelica? Mislim da Zvezde nije dobila ništa za njega, kao ni za Tadiju, ali nisam siguran, ispravi me ako grešim.
Vujanić je po dolasku u Partizan potpisao trogodišnji ugovor, i osim ako nije otišao iz gorepomenutih razloga (a verujem da nije, mislim da su tad plate bile OK, morao je otići sa obeštećenjem koje nije malo, čovek je bio član tada jake SRJ).
Kecman je prodat 2008. u PAO, a nije pre toga i posle toga, u druga dva mandata u Partizanu.
Za Avdalovića nisam siguran, znam da je Miloje otišao bez obeštećenja, ali mislio sam da je za Vuleta plaćeno.
Za Tripka sam siguran da je plaćen, i nije bila sića, to su pare koje su direktno išle Vujoševiću, ceo TNT trio je leta 2009. imao prilično jaku cenu (Novica je išao za pola miliona, a recimo Marić godinu dana posle za 750.000, zato što je prodat godinu ranije nego što je moralo, imao je ugovor do 2012).
Što se tiče ovog dela sa radom, naravno da nije svaki igrač došao sa 14 godina u tim, i da nije u svakog jednako uloženo. Ali je skoro svaki iz Partizana odlazio kao bolji igrač nego kad je došao. To bi bilo kao da ja sad osporavam Zvezdin udeo u razvoju Mitrovića, koji je tu došao kao juniorski prvak Srbije iz Hemofarma. Naravno da se može reći da je Zvezdin rad zaslužan za to što je postao ovakav igrač, i na tome im svaka čast, nadam se da će bar još jedan takav ispasti.
Takođe, nije tačno da je Partizan imao monopol u biranju mladih igrača, već od 87. godišta na dalje gotovo sve najbolje je uzimao FMP, a sada sa jačanjem Beobasketa da ne govorim.
Tačno je, Partizan je imao stabilne finansije, ali imala ih je i Zvezda u najavama u par navrata, ali baš zbog te želje za instant rezultatom i uz nesturčne ljude ti projekti su se gušili.
Što se tiče Dženkinsa, znam da nije planiran za rezervu, ali činjenica da to sada jesta, i po nekim mojim standardima, to je skupa roba za ulogu koju obavlja, pogotovo što je klub na kraju uspeo da dovede i Jovića i dodatno produži spoljnu liniju.