Autor Tema: KK Partizan 2014/2015  (Pročitano 286289 puta)

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
Odg: KK Partizan 2014/2015
« Odgovor #600 poslato: Decembar 01, 2014, 04:32 »
 :uzbudjen: :uzbudjen: :uzbudjen: :uzbudjen:

Sutra se priključuje ekipi.
Voleo sam, volim ga, voleću ga ja.
Jer će ime njegovo večito da sja!

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #601 poslato: Decembar 01, 2014, 04:34 »
« Poslednja izmena: Decembar 01, 2014, 05:52 Laki »
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Deneb

• Starosedelac
  • Ugled: +27/-3
    • Pogledaj profil
« Odgovor #602 poslato: Decembar 01, 2014, 04:36 »

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #603 poslato: Decembar 01, 2014, 04:39 »
...toliko od mene...

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #604 poslato: Decembar 01, 2014, 04:48 »
OK je Deneb. Nema razloga za takvim porukama.  ;)

Van mreže djordje

• Starosedelac
  • Ugled: +47/-24
    • Pogledaj profil
« Odgovor #605 poslato: Decembar 01, 2014, 05:00 »
Zgembo ti pricas o KKP kao da je javno preduzece, koliko je igraca Partizan promovisao i na kraju prodao. Kao da su te pare ulozene u porodilista, narodne kuhinje i sl. te da Partizan mora da bude respektovan zbog toga.

Kao da su zbog toga Partizanova sponzorstva proporcionalno smanjvana te da je Partizan drustveno odgovoran sportski klub.

A zapravo svaki dinar koji se zaradi na takav nacin je privatan prihod ljudi koji u tom klubu rade i njihovih pajtosa.  To je novac kojem niko nikada nece uci u trag, niti uopste postoji zelja za tako nesto.
« Poslednja izmena: Decembar 01, 2014, 05:00 djordje »

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #606 poslato: Decembar 01, 2014, 05:00 »
Što se tiče pojma stranac u našoj košarci, postoje tu podgrupe, postoje tzv. "domaći stranci" koji dolaze na višegodišnji ugovor i od kojih se uzima obeštećenje, i postoje gotovi stranci sa značajno većom platom, uglavnom na kraći rok i odlaze bez obeštećenja. Valjda to razlikujemo.
Pre svega, stvarno ne vidim šta je loše u Vestermanu, Veselom, Lovernju i Bertansu? Svaki od njih je u Partizan došao bez obeštećenja, i svaki od njih je otišao iz Partizana kao bolji igrač, i pod ugovorom (drugi je par čarapa što za svakog nije stiglo obeštećenje, ali princip ostaje, formalna zarada na igraču).

Ne znam zašto toliko podcenjuješ taj momenat? Šta misliš koliko je novca Partizan zaradio od prodaje Vujanića, Krstića, Avdalovića, Perovića, Pekovića, Tripkovića, Tepića, Veličkovića, Marića, Veselog, Bogdanovića, Kecmana, Lovernja? Nekoliko njih sam verovatno zaboravio... Znam da su u košarci obeštećenja značajno manja nego u fudbalu, ali kada se sve ovo sakupi mora da ima minimum 5-6 miliona evra. To nije zanemarljiva cifra, i uz redovna ulaganja države, svakako doprinosi budžetu.
stvarno ne razumem to domaci stranac.tako nesto ne postoji.ok stranac sa visegodisnjim ugovorom, a ti mozes da ga zoves kako hoces,ali nije domaci sigurno.uz to ne znaci da stranac koji dodje na jednogodisnji ugovor je odmah skup i gotov igrac. pri tom ne moze da bude isto ako vesterman i bertans raskinu ugovore i odu za dz,kao kada se uzme obestecenje.prosto nije isto...jer nam upravo objasnjavas kako je partizan prodavao igrace,a zvezda ne,a kada dodjes do ovih kazes ali princip ostaje.pa ne ostaje,tj narusen je na ta dva primera.

vujanic nisam siguran da je prodat i da je ikakvo obestecenje dobijeno(ali ne drzi me za rec,ne tvrdim nista,davno je vec bilo,pa se i ne secam najbolje,ako neko pamti neka me ispravi),avdalovic nije prodat i nije ni euro uzet za njega, tripko mislim ni euro ili neka sica,ali koliko se secam nije nista uzeto, kecman isto nije prodat.

zvezda u zadnjih 10ak godina je osim misanovica i nedovica koje si spomenuo prodala i bjelicu. bilo je tu jos igraca koji su i mogli da se prodaju,ali uvek bi odlazili jer nismo placali...

takodje prica o tome kako neko sam zaradi svojim radom-lako je bilo partizanu kada nije imao ozbiljnu konkurenciju u zemlji i uzimao sve sto valja,pa tako je i vujanic uzet,kao maltene vec dokazan i na seniorskom nivou u zvezdi. tako ste nam uzeli i luku bogdanovica,u sustini mogli ste da uzmete koga ste hteli... od tih nabrojanih igraca bas partizanovi su krle,avdalovic,perovic,tripko,novica. ako vec pricamo o svom radu i sl.ok svaka cast pre svega na maricu koji je doveden,on je doveden na scepanovicevu preporuku,jer su predhodne sezone igrali zajedno u spaniji. ali nije to neka magija,kako se cesto predstavlja.imali ste stabilan klub,bez ozbiljne konkurencije u zemlji,godinama. i to u zemlji koja je jedna od najtalentovaniih kosarkaskih nacija,mogli ste da birate igrace,uz dobar rad,stabilnost i kontinuitet,i odlicnog trenera,partizan je imao odlicne rezultate. kada se odustalo od nekih principa,i krenuo da se juri rezultat po svaku cenu,krenuli su i problemi. a rezultat se i dalje juri,iako se u javnosti tako ne predstavlja.a najlakse je to videti kada se samo pogleda kompozicija ekipe koja ce biti(sto sam i opisao u jednom od gornjih postova)...

Stvari u sadašnjoj Zvezdi koje mi se ne sviđaju? Angažovanje Dženkinsa i Cirbesa kao bek ap igrača. Potpuno zanemarivanje odlične mlade baze u FMP. Dovoljno?
dzenkins nije ni doveden da bude bek ap,ali samim svojim igrama na terenu je izgubio bitniju ulogu.sada pokazuje znake zivota i ako tako nastavi bice bitan igrac,i imace svojih 20ak minuta...
a slazem se da se premalo veruje u mlade igrace i da im se premalo prostora daje. guduric je ove sezone morao dobiti priliku.drugih igraca o koje smo se ogresili iz te skole i nema bas.ali prema njemu jesmo...
« Poslednja izmena: Decembar 01, 2014, 05:10 NenadBG »

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
« Odgovor #607 poslato: Decembar 01, 2014, 05:31 »
Nema potrebe da se vređate momci niste deca svi ste manje više uprdili 3 dekade u guzicu a neki i 4 a nekad  komunicirate kao da ste buvuljičavi šiljokurani od 15 leta pa zajedljivo grizete za svoj klub..

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #608 poslato: Decembar 01, 2014, 05:35 »
nenade, napisao sam "domaći stranac" pod navodnicima, čisto čisto kolokvijalno, da bih naglasio razliku između onoga što sam posle rekao, igrač koji ostaje više godine i "one and done" za jednu sezonu.

Što se tiče Vestermana i Bertansa, DA, princip je isti (dakle domaći stranac), samo se u klubu neko preračunao (tj. došlo je do pogešnih procena finansija, krađa, mešetarenja, svega onog što đorđe pominje) pa nisu ostali već su otišli za dž. zbog neisplaćenih plata.

PS.

Kada ovo pominjem, zar na isti način nije otišao i Bjelica? Mislim da Zvezde nije dobila ništa za njega, kao ni za Tadiju, ali nisam siguran, ispravi me ako grešim
.

Vujanić je po dolasku u Partizan potpisao trogodišnji ugovor, i osim ako nije otišao iz gorepomenutih razloga (a verujem da nije, mislim da su tad plate bile OK, morao je otići sa obeštećenjem koje nije malo, čovek je bio član tada jake SRJ).

Kecman je prodat 2008. u PAO, a nije pre toga i posle toga, u druga dva mandata u Partizanu.

Za Avdalovića nisam siguran, znam da je Miloje otišao bez obeštećenja, ali mislio sam da je za Vuleta plaćeno.

Za Tripka sam siguran da je plaćen, i nije bila sića, to su pare koje su direktno išle Vujoševiću, ceo TNT trio je leta 2009. imao prilično jaku cenu (Novica je išao  za pola miliona, a recimo Marić godinu dana posle za 750.000, zato što je prodat godinu ranije nego što je moralo, imao je ugovor do 2012).

Što se tiče ovog dela sa radom, naravno da nije svaki igrač došao sa 14 godina u tim, i da nije u svakog jednako uloženo. Ali je skoro svaki iz Partizana odlazio kao bolji igrač nego kad je došao. To bi bilo kao da ja sad osporavam Zvezdin udeo u razvoju Mitrovića, koji je tu došao kao juniorski prvak Srbije iz Hemofarma. Naravno da se može reći da je Zvezdin rad zaslužan za to što je postao ovakav igrač, i na tome im svaka čast, nadam se da će bar još jedan takav ispasti.

Takođe, nije tačno da je Partizan imao monopol u biranju mladih igrača, već od 87. godišta na dalje gotovo sve najbolje je uzimao FMP, a sada sa jačanjem Beobasketa da ne govorim.

Tačno je, Partizan je imao stabilne finansije, ali imala ih je i Zvezda u najavama u par navrata, ali baš zbog te želje za instant rezultatom i uz nesturčne ljude ti projekti su se gušili.

Što se tiče Dženkinsa, znam da nije planiran za rezervu, ali činjenica da to sada jesta, i po nekim mojim standardima, to je skupa roba za ulogu koju obavlja, pogotovo što je klub na kraju uspeo da dovede i Jovića i dodatno produži spoljnu liniju.

« Poslednja izmena: Decembar 01, 2014, 05:38 Zgembo Adislić »

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #609 poslato: Decembar 01, 2014, 06:02 »

Saša Pavlović, esencija Grobarstva i ljubavi prema klubu  :klanja:

Ovo su stvari koje drugi ne mogu da shvate i nikad neće imati... i zato je Partizan institucija, avangarda, nešto više od kluba i sporta...
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže shorty

• Starosedelac
  • Ugled: +7/-1
    • Pogledaj profil
« Odgovor #610 poslato: Decembar 01, 2014, 06:24 »
Citat
„Od malih nogu pratim Partizan svaku utakmicu. Svi čitaju po novinama da mi je to bio dečački san da dođem u Partizan jer sam veliki partizanovac kao i cela porodica. Da nisam došao, osećao bih se kao da nisam igrao košarku“, rekao je Saša Pavlović tvrdim crnogorskim akcentom u utorak 11. februara.

:klanja:

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
« Odgovor #611 poslato: Decembar 01, 2014, 06:48 »

Saša Pavlović, esencija Grobarstva i ljubavi prema klubu  :klanja:

Ovo su stvari koje drugi ne mogu da shvate i nikad neće imati... i zato je Partizan institucija, avangarda, nešto više od kluba i sporta...

Ok

Ali ako je on tolika Esencija što nije nastavio u Partizanu već je šest meseci sedeo i čekao druge ponude pa sad kad ga niko neće dobar mu i Prtizan?Što je vagao 6 meseci?Nije valjda da verujete izmišljotinama da je odbio silne pare od Galate itd?
Što vas je vukao za nos i nećkao se tako dugo ako je tolika esencija?
Đorđe Gagić i ostali su esencija oni nisu pecali dok je neko prolazio pripreme i gubio na startu sezone.

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #612 poslato: Decembar 01, 2014, 06:50 »
Dosao je zbog para.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac