Ma, hebo "Školu lepog ponašanja, D.V." . Tema je KK CZ, a poslednje izdanje našeg tima mislim da i te kako daje povoda za koliko toliko normalnu diskusiju.
Izneću nekoliko ličnih zapažanja.
1) Za početak, da se vratim(o) na prethodnu utakmicu u EL - protiv Olyja. Digla se i kuka i motika, poletelo i drvlje i kamenje ka treneru i igračima zato što nisu, ako sam dobro ukapirao,
zgazili Olympiakos u Areni! Pa su zato neki požurili da odmah ocrne jal Delije ("navijali su više za Oly nego za Zvezdu"!) jal "simpatizere" ("nisu se čuli tokom cele utakmice"). To je otprilike rezime komentara na b92 i mozzartsportu. Na prvi pogled ovakve kritike deluju pomalo apsurdno: ispada da, samo da smo imali odgovarajuću podršku sa tribina, mi bismo razbili taj Olympiakos!
E, pa neće moći, rodjaci. Jerbo Grcite su mnoooogo jaki. Al, baš mnogo! Za nas su klasa i apsurdno je
zahtevati da ih pobedimo bilo gde! Oly je ubedljivo najjači tim protiv koga smo igrali i uopšte, jedan od 2-3 najjača tima u EL. Mislim da možemo da budemo zadovoljni što nas nisu unakazili i što je i naša odbrana funkcionisala dosta dobro, pa im tako nismo dozvolili više od 60ak poena. Mnogo se moglo naučiti iz te jedne utakmice i ja se iskreno nadam da će neke od tih lekcija već početi da daju rezultate u našu korist.
2) Dal je pobeda protiv Baskijaca, na njihvom parketu, baš takav znak - ne bih mogao da tyvrdim. Jedno je, pak, izvesno: utakmicu smo odigrali
timski gotovo savršeno. Opet se pokazalo da je vrhunska odbrana temelj uspeha. Radonjina šema, ali oće to kad ne igramo protiv 2-strukog osvajača EL u poslednje 3 godine
3) Da, Radonja. Taman mislim da sam ga zamrzeo za sva vremena, a on me totalno rasturi! Vodio je utakmicu sjajno. Svaki TO mu je bio na mestu, gotovo svaka zamena takodje. Jedino bih mu zamerio što je izveo Djenku na nekih 2-3 minuta pre kraja. Mogao je komotno da ga ostavi.
4)
ZIRBES! Nemac je u poslednjih nekoliko utakmica popio tonu kritika. Po meni neopravdano, jer se videlo - ako ništa drugo - da zna znanje. Sjajno se "odmotava", čita bekove ... ma, krajnje gotivan i zahvalan igrač. Problem je bio što je do sada proveo jako malo vremena na parketu sa MWilom, već je morao da se uparuje sa Jovićem. A Stefan, ma koliko bio drag momak, ipak nema veze sa pozicijom "play-a". Čim mu je Radonja dao da igra sa Marcusom mogli smo da vidimo i te kako konkretne rezultate! Daj bože da je Radonja ukapirao ovo i da ćemo ubuduće češće gledati MWil-Zirbes.
5) Marcus Brutus. Štja reći? Kakvu posluku porati?
I tako to... Okrećemo se
Krkenzi kikiriki evri dej... Jes Aj krk!